Most, amikor a vírushelyzet megrendítette a gazdasági életet, nehéz helyzetbe kerültek a borászatok is. Értékesítési nehézségekkel kellett szembenézni, megoldásokat, lehetőségeket kell keresni, hogy az ágazat működőképes és nyereséges maradjon. Reményt keltő, hogy kiváló minőségű termékeket tudnak előállítani a keceli borászok. Bizonyság erre a Város Önkormányzata, Kecel Város Hegyközsége és a Keceli Patachich Gábor Borrend által július 10-én huszonnyolcadik alkalommal megrendezett Városi Borverseny eredménye is.

-Hirdetés-

Az ünnepélyes díjkiosztóra július 24-én került sor a Városi Múzeumban. Minősítésre 38 fehér, 31 vörös és rozé bor, valamint 14 pálinka érkezett. A pálinkák kizárólag szőlőből, törkölyből készültek. A beérkezett minták három bizottság minősítésén estek át július 10-én a Fürtös vendéglőben.

Forrai Ákos alpolgármester, Kornóczi János, a hegyközség elnöke és Lehőcz József, a borrend nagymestere köszöntötte a borverseny, majd az eredményhirdetés résztvevőit is. Egységes véleményük volt, hogy a keceli borok bármilyen megmérettetésen megállják a helyüket, mert nagyon szépek és jó minőségűek.

A nevezők közül Arany Nagydíjat érdemelt ki: a Fürt – Trande Kft. Szürkebarátja, Füleki László Kékfrankosa, a Csanádi Szőlőbirtok Kadarka rozéja, a pálinkák közül pedig Morvai Ferenc Cabernet törköly pálinkája, valamennyi 2019-es évjárat.

A hegyközség különdíjait kapták:
Minda Gábor – eredményesen szereplő keceli termelő
Hugyi László – feltörekvő ifjú termelő
Herczeg Imre – 2018-as gyöngyrizling pálinkájáért

A borrend különdíjait nyerte el:
Csanádi Szőlőbirtok – Cserszegi fűszeres, késői
Palásti-Borászat Kft. – legeredményesebb termelő
Lajkó Borászat – Törköly pálinka

 

A borverseny bírálati részéről és további, eredményeiről az alábbi cikkünkben olvashatnak:

A verseny és az díjkiosztó is ünnepnek számít a szőlővel, borral foglalkozó keceliek életében. Ezek a találkozások egyben tapasztalatcserékre, közös gondok, problémák, lehetőségek megbeszélésére is alkalmat adnak.

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS