Július 26-án Tápai Péter főtisztelendő káplán szentmise keretében köszönt el a keceli plébániától, az egyházközségtől, a hívektől, az általános iskolai munkatársaktól, tanítványoktól.

A főtisztelendő káplánt augusztus 1-jétől Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, a kiskunfélegyházi Óplébániára helyezte át kápláni beosztásban.

-Hirdetés-

Az ünnepi szentmise elején Fekete Szabolcs kanonok-plébános köszöntötte a híveket a Szentháromság templomban.

Berger József, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója megköszönte a három évi együttműködést, s azt kívánta, hogy az új szolgálati helyén is olyan szeretettel fogadják Péter atyát, mint itt Kecelen.

Garajszki Sára Aranyosi Ervin Alázat című versével búcsúzott diáktársai nevében.

A szentmise meghittségéhez énekével járult hozzá az iskola énekkara Illésné Márin Éva felkészítésével, valamint Csiszér László zenei közreműködésével.

Fekete Szabolcs atya köszönt el a plébánia és az egyházközség nevében. Felidézte a három évvel ezelőtti találkozását Péter atyával, amikor bajai esperesi kerületében köszönthette őt az első miséjén. Érdekesség, hogy ott az új mise szónoka Burányi Roland plébános volt, aki akkor otthont ígért leendő káplánjának Kecelen, ahová viszont ezután is mindig hazavárják.

Hálát adott, és köszönetet mondott az eltelt évek munkájáért, és kívánja, hogy új helye ugyanúgy otthona legyen a plébánián, az egyházközségben, híveinek szeretetében. Megköszönte Péter atya nevében a támogatást mindazoknak, akik káplánunk segítségére voltak szolgálatának teljesítésében.

Szent hajlékában lakik az Isten, az egyetértőket házába fogadja. Ő ad népének hatalmat és erőt”– ezzel az idézettel kezdte Tápai Péter főtisztelendő káplán a búcsúmiséjét, az év 17. vasárnapján, amely nem rendkívüli, hiszen minden szentmisén Isten szeretetével találkozhatunk. Péter atya kiemelte, öröm számára, hogy az Isten szeretetének három éven át Kecelen lehetett közvetítője.

A szentmise végén megköszönte a ministránsok odaadó lelkesedését, segítségét, Pap József diakónus-hitoktatónak, Pap Józsefné Emese hitoktatónak, Berger József iskolaigazgatónak, Ridegné Szilágyi Bettina és Knipl Andrea igazgatóhelyetteseknek, iskolai kollégáinak a három éves közös munkát.

A szentmise után a hívek állófogadáson vehettek részt, melynek keretében személyesen is elköszönhettek Péter atyától.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda internetes felületein a következő gondolatokat olvashatjuk:

– Péter atya, a keceli „merőkanál”

“Követlek téged Uram; de előbb engedd meg nékem, hogy búcsút vegyek azoktól, akik az én házamban vannak.”
/Lukács evangéliuma 9,61/

Július utolsó vasárnapján iskolánk lelki vezetője, településünk káplánja elbúcsúzott a keceli hívektől. Három éve, újonnan felszentelt papként azt a megtisztelő feladatot kapta Dr. Bábel Balázs érsek atyától, hogy káplánként segítse Burányi Roland atya plébánosi munkáját, és lelki vezetőként irányítsa az egyházmegye legnagyobb oktatási intézményét, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodát. A fiatal, sokoldalú atya nem csak teológiai jártasságát kamatoztatta településünkön, hanem az élet más területein is aktívan tevékenykedett. A plébánia kertjében és az iskola udvarán locsolóberendezést tervezett és valósított meg, a ministránsokkal és hittanosokkal kirándulásokon vett részt, olykor gasztronómiai különlegességekkel lepte meg ismerőseit. Sokan nem is tudják róla, de saját főzésű különleges sört is készített és palackozott szabadidejében. Egyszóval tartalmasan töltötte megbízatását, azt a szolgálatot, amely július 30-án itt Kecelen véget ért. Érsek atya újabb feladatot bízott rá, s a kiskunfélegyházi Óplébánia káplánja lesz, mely újabb lépcső a plébánossá válás olykor „rögös” útján. Péter atya a búcsúzó miséjén sem hazudtolta meg önmagát és olyan szerényen, ahogy érkezett, úgy is távozott. A szentmisén egy idős atyától vett gondolattal búcsúzott, miszerint a húslevest is önmagáért szeretjük, a merőkanál, aki a levest szolgáltatja, nem vár köszönetet. Kedves Péter atya! Hálásak vagyunk, hogy itt voltál közöttünk, szívünkben örökké megőrzünk! A Jóisten áldása kísérje utadat a papi szolgálatod és életed során!”

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS