A Polgárőr Város című pályázat célja azon települések – és partner polgárőr egyesületek – munkájának elismerése, amelyek vezető szerepet játszanak a polgárőr mozgalomban, hatékony támogatói és kezdeményezői a helyi bűnmegelőzésnek, a helyi közrendnek és közbiztonságnak, a lakosság biztonságérzetének növelése által.

-Hirdetés-

A Keceli Polgárőr Egyesület Kecel Város Önkormányzatával együtt, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetőjének támogató nyilatkozatával támogatási kérelmet nyújtott be az Országos Polgárőr Szövetséghez.

Ezen kitüntető cím átvételére 2020. június 26-án, a lajosmizsei Regionális Polgárőr Napon került sor.

Az eseményen Kecel képviseletében Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere és Orcsik István, a Keceli Polgárőr Egyesület elnöke vett részt, és vehette át az elismeréssel járó díszoklevelet. Az elmúlt időszak pályázati kérelmek esetében is igen sűrű és eredményes volt.

A Vidékfejlesztési Program szerinti LEADER jogcím alapján kiírt „Nonprofit szervezetek ismertségét, céljai elérését szolgáló fejlesztések megvalósítása” című pályázati felhívás szerint két támogatási kérelem került benyújtásra eltérő célokkal, beszerzésre kerülő eszközökkel. Ezen pályázatok keretében polgárőr tagjaink formaruházata újul meg, a lovas polgárőrök részére nyeregalátétek, hőkamera, esetfelvételt lehetővé tevő digitális eszközök, számítástechnikai gépek kerülnek beszerzésre. A releváns LEADER pályázatokon összesen több mint 5,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az egyesület.

A Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatához benyújtott támogatási kérelem szerint az Egyesület lovas polgárőrei 335 ezer forint támogatásban részesülnek az idei évben, melyet lótakarmányra, állatorvosi ellátásra fordíthatnak.

Szintén a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetséghez benyújtott kérelem szerint 350 ezer forint működési céltámogatásban részesül az egyesület, melyet az alapszabálya szerint végzett tevékenységek végzése során felmerült költségek finanszírozására fordíthat. A pandémiás helyzetben végzett szolgálatokért az egyesület azon megtiszteltetésben részesült, hogy a korábbi összeghez póttámogatás révén további 90 ezer forint támogatást kapott.

A Kecel Város Önkormányzata által kiírt civil szervezetek működését célzó pályázati felhívás szerint az egyesület 400 ezer forint támogatásban részesül a 2020. év során, melyet szintén működési célú kiadásaira fordíthat.

A korábbiakban említett Kecel Polgárőr Város kitüntetés jóvoltából az Egyesület 100 ezer forint egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyet működése során keletkező kiadásokra fordíthat.

S végül, de nem utolsó sorban a Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtott támogatási kérelem szerint 200 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Egyesület, melyet gépjárműveinek fenntartására fordít.

A Keceli Polgárőr Egyesület a járványhelyzet kialakulása előtt Kecel Város Önkormányzatával és a keceli rendőrséggel együttműködésben stratégiai célokat tűzött ki. A pandémia során az egyesület önkéntesei karitatív tevékenységet is elláttak, hiszen a forgalmasabb élelmiszerüzletek előtt felhívták a figyelmet a kötelező távolságtartásra, a védőmaszk, kézfertőtlenítő és a rendszeres kézmosás fontosságára. Továbbá igény esetén idős, rászoruló személyeknek segítséget nyújtottak a mindennapi, otthonukon kívül eső szükségletek elvégzésében.
Ezen szolgálatok megszervezésében természetesen kiemelt figyelemmel voltunk, hogy az egyesület tagjai közül nem a veszélyeztetett korosztályához tartozókat vonjuk be az egyes tevékenységek elvégzésébe – tájékoztatta hírportálunkat Szőke Judit, a Keceli Polgárőr Egyesület titkára.

-E-

MEGOSZTÁS