Az elmúlt vasárnap, augusztus 2-án rendezték meg a Kecel Ringen az Amatőr Autocross III. Pintér Kupa futamát. A szép napos idő megtette hatását, a közel 60 nevező és a szurkoló táborához tartozó nézők is sokan jöttek ki ezen a napon. A pálya karbantartásában az elegyengetés feltűnően ritkult, sűrűbben csak a locsoló autónak volt dolga. Szinte minden futam után körbejárt, hogy ne poroljon annyira.
Az elmúlt hónapban, július 11 és 12-én, a szombati napon Quad és UTV OB került megrendezésre, vasárnap pedig a megszokott Pintér Kupa második fordulója indult útnak.

Ettől kezdve a Kecel Ring hivatalosan is versenypályának minősül, miután megkapták három évre az erre vonatkozó licencet.

„Ezen a versenyen teszteltük a pálya strapabírását, ezért kevesebb elegyengetés volt, és csak a por miatt a locsolásra fektettünk nagyobb hangsúlyt. Az így kapott eredménnyel tudunk kalkulálni az időbeosztással a későbbi versenyeinkre, amikor is már hamarabb sötétedik. Fontos változás történt a pálya megközelítésében. A versenypályára vezető út, pálya melletti részén biztonsági okokból tilos megállni! Tábla jelzi a parkoló irányát is” – számolt be hírportálunknak Tukacs Tamás elnök.

Tíz másodperces jelzés a rajt előtt
Lovász Laura már gyermekkorától kijárt a versenyekre nézőként. Először 2017-ben ült versenyautóba Hegedűs Csaba javaslatára egy fél szezonra. Egyből szerelem lett a sportág iránt és jött a folytatás. Junior kategóriában kétszer egymás utáni évben is a második helyen végzet a bajnokságban. Az ebédszünetben beszélgettünk.

Idén váltottál kategóriát. Hol indulsz?

-Hirdetés-

A „Super” kategóriában. Ezzel egy nagyon erős osztályra sikerült váltani és az autó is új még nekem.

Ha már említetted, milyen autóval versenyzel?

Ez egy négyes Volkswagen Golf. 2.9-es motor van benne VR6, és összkerék meghajtás.

Lovász Laura szülei társaságában

Férfiak közt versenyzel. Hogyan viszonyulnak hozzád?

Jóban vagyunk, de a pályán nincs barátság.

Hogy teszik a Kecel Ring?

Szeretünk ide járni. Néha küzdök a kialakított pályával, mert például gödrös és vezetgeti az autót, de úgy összességében tetszik.

Más versenyekre is jártok?

Még a gyorsasági roncsderbi versenyeire szoktunk elmenni, versenyezni. Most is voltunk a hétvégén, Mórahalmon, ahol első lettem.
Szeretném megragadni az alkalmat és itt is megköszönni a sok segítséget és támogatást szüleimnek és a barátaimnak.

Laura a nap végén a döntőben műszaki hiba miatt kiesett, így nem volt értékelhető a kategóriájában, de a szuper futamon javított és az előkelő második helyen végzett!

 

-Kovács Gyula-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS