Megyeszerte károkat okozott a kedd délután Bács-Kiskun megyén átvonuló zivatar. A viharos erejű szél fákat döntött ki, faágakat szakított le.

-Hirdetés-

Hírportálunknak Travnik János keceli tűzoltóparancsnok így nyilatkozott az elmúlt napok eseményeiről: 

Az első napon 24 óra alatt 30 bejelentésünk érkezett, zömében: vízeltávolításhoz, fakidőlésekhez és leszakadt faágakhoz riasztottak minket. A riasztásokhoz az önkormányzat és az egyesület autója is vonult, de mindez kevésnek bizonyult a kárfelszámoláshoz, ezért Bácsalmás ÖTE, Katymár ÖTE, Dunapataj ÖTE, Bácsbokod ÖTE, valamint a bajai hivatásos tűzoltók egyik autója is a segítségünkre sietett. Még aznap este megtörtént a károk felszámolás Kecelen, így másnap már Soltvadkerten és Bócsán is besegítettünk az elhárítási munkálatokba. Zömében szivattyúkkal és láncfűrészekkel dolgoztunk. Extrém, emberéleteket veszélyeztető esetük szerencsére nem volt. A tűzoltóságon ez idő alatt, az áramszünet, majd az áramingadozások miatt -egészen eddig- aggregátorral biztosítottuk az áramot.

A közlekedés biztonságát veszélyeztető leszakadt faágak a Seregélyesi úton ma délután

Még a mai nap folyamán (is) riasztották kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz a kiskőrösi hivatásos és önkéntes tűzoltókat is, akik Soltvadkerten, illetve Kiskőrösön a Seregélyesi úton végeztek további kárelhárítási munkálatokat. 

Kutyifa Icu
Fotók: Kiskőrös ÖTE, Kecel,  Juhász D. Géza

A képgaléria képeit a keceli tűzoltók készítették a bócsai eset (2020.08.05.) alkalmával. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS