Idén nyáron immár kilencedik alkalommal került megrendezésre az Éjszakai Fáklyás Bakancstúra Akasztón, a Ritmika Sportegyesület szervezésében. A nagy meleg ellenére 70 fős csapat gyűlt össze a távolság leküzdésére, akikhez az út során még többen is csatlakoztak, így a túra során közel 200 főre nőtt a csapat.

-Hirdetés-

Az úti cél a már jól ismert és környék egyik jellegzetes épülete a soltszentimrei Puszta templomrom, mely az Alföld egyik legjelentősebb Árpád-kori templomromja. A legenda szerint a templomot maga Szent István király építette Imre fia emlékére.Ez az ikonikus épület adott otthont a rendezvénynek, ahol a szervezők a megfáradt túrázókat hideg szörppel, helyben sült kenyérlángossal és meleg vacsorával, vadpörkölttel várták.

A vacsora alatt az Akasztó Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete mutatott be látványos tűzoltást. Ezután minden kicsi és nagy közelebbről is szemügyre vehette a tűzoltóautó rejtelmeit. A további látványosság volt még a sárkányrepülők látogatása, melyek alacsonyan repülve adták át tiszteletüket a túrázóknak, továbbá lovaskocsira szállva hangulatos sétakocsikázásra invitálták a túrázókat.

Természetesen nem maradhatott el a hatalmas tábortűz-gyújtás sem, mely a gyönyörű naplementével párosítva kellemes hangulatot teremtett. Besötétedés után a rendezvény még nem ért végett, hiszen a túrázókra még egy hazaút várt, melyet fáklyákkal tettek meg.

A szervezők tájékoztatták a résztvevőket, hogy jövőre jubilál a rendezvény, melyre nagy erőkkel és sok-sok meglepetéssel készülnek. Megtudhattuk, hogy várhatóan jövő év augusztus 14-én kerül majd megrendezésre, immár 10. alkalommal.

A rendezvény végén a szervezők a kimaradt alapanyagokat és a vacsorát jótékony célra ajánlották fel, melyeket  házhoz is szállítottak. 

A szervezők ezúton is köszönik a Kiskőrösi EFI támogatását, továbbá minden segítő önzetlen, áldozatos munkáját és a túrázók sport teljesítményét!

T.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (54 db kép)
MEGOSZTÁS