A következő szezontól ismét lesz labdarúgó csapata a megyei III. osztályú bajnokságban Csengőd településének. A két éves kihagyást követően újra megalakult gárda augusztus 8-án felkészülési mérkőzésen lépett pályára Kaskantyún.

Kaskantyúi FSE-Csengőd SE 8-1 (4-0)

A Kaskantyúi FSE csapata
-Hirdetés-

Kaskantyúi FSE: Kovács Norbert – Pop Nicolea, Győrfi István, Tóth János, Györke Lászó, Varga Szabolcs,Molnár Dániel, Kismók Zsolt Lucsza László, Jóvér Patrik, Farkas Dávid Hleba Szergej.
Edző: Virág Tibor

A Csengőd SE csapata

Csengőd SE: Bódi Tibor/Pintér Tibor – Szabó Benjámin, Puhánszky Zoltán, Lukács Róbert, Denki István, Hegedűs Krisztián, Czere Alex, Kovács Dávid, Szili Gábor, Lukács Árpád, Láng Gábor, Perecz Tamás, Szili István, Biber Balázs, Kohut Dániel. A csapatban szerepelt még egy jordániai és mongol játékos is.
Edző: Szabó Béla, Szabad Zoltán.

Gólszerző: Jóvér Patrik-3, Farka Dávid-2, Györke László, Varga Szabolcs, Kismók Zsolt, ill. a jordániai idegenlégiós.

Virág Tibor

Virág Tibor – Kaskatyúi FSE edzője:

-5 heti kihagyás, nyaralás után ezzel a mérkőzéssel elkezdtük a felkészülést a 2020-21-es szezonra. Nem voltak eddig edzéseink, sajnos a csapatunk „nemzetközi” összetétele miatt nehéz ezt megoldani. A nemzetközi szó szinte teljesen mértékben érvényes, hiszen mindössze 1 kaskantyúi szerepel a csapatunk 25 fős keretében és vannak szabadszállásiak, fülöpszállásiak, hartai, akasztói, tabdi, páhi, kiskőrösi, soltvadkerti, kiskunhalasi labdarúgóink.

A nyár végeztével csütörtökönként tartunk heti 1 edzést. Nehéz feladat klubelnöknek és edzőnek egy személyben, hogy így építsek fel csapatot, de szép feladat! A jó irányt mutatja, hogy egy játékos ment csak el tőlünk a nyáron és érkezett a kapuba Kovács Norbert Szabadszállásról, Varga Márk Akasztóról, valamint Horváth Róbert Kiskőrösről. Még két játékos érkezésére van esély, de már így is egyben van a keretünk. A Csengőd elleni felkészülési találkozó nehezen indult – az első 25 percben mindenki még a „nyaraláson” volt – és közel fél óra kellett, hogy megérkezzünk a meccsbe. Igaz, rúgtunk két gólt, de nem ment a megbeszélt taktika. Ezek után már beindultak a fiúk, voltak nagyon szép megoldások, kapusunk 11-est fogott, és a második félidőben már a jobban elfáradt ellenfelünkkel szemben élvezték a fiúk a játékot.

Gratulálok a csengődieknek, hiszen nagyon lelkesen játszottak, voltak jó megoldásaik, de látszik, hogy a munka elején járnak. A véleményem szerint fognak még a csengődiek meglepetéseket okozni ebben a bajnokságban. Minden elismerésem a két vezetőnek, Szabó Bélának és Szabad Zoltánnak, hogy bele mertek vágni ebbe a kalandba.

Szabó Béla

Szabó Béla – Csengőd SE edzője:

-A Csengőd SE csapata az elmúlt két szezonban nem indult semmilyen bajnokságban, mely után úgy döntöttünk, hogy új alapokra helyezve kezdjük felépíteni ismét a klubot. A szakmai munkát Szabad Zoltánnal ketten felügyeljük, aki a csapatnak játékosként a pályán is a segítségére lehet.

Jelenleg 15 játékosunk van, ami még további 7 labdarúgóval egészülhet ki a bajnoki rajtig. A csapat összetételét tekintve 7 csengődi, 8 soltszentimrei labdarúgónk van és Dunaújvárosból is érkezett 8 játékos, akik eddig ott kispályán fociztak. A célunk az, hogy jó közösséget alkotva a bajnokság egyik középcsapata legyünk. Az évek óta elhanyagolt labdarúgópályát szeretnénk mihamarabb játékra alkalmas, megfelelő állapotba hozni. Az önkormányzattól annyi segítséget kapunk, hogy átvállalják a labdarúgó pálya közműköltségeit.

Mindössze két hónapja indultunk el az úton és a mostani volt a második felkészülési mérkőzésünk, amelyen már láttam a csapattól bíztató jeleket. Közös edzések még nem voltak, de a bajnokság során szeretnénk majd heti egy gyakorlással készülni a találkozókra. A gárda a megyei III. osztályú bajnokság közép-csoportjában fog szerepelni és az első fordulóban augusztus 22-én 17 órai kezdettel a Balotaszállás csapatát fogadjuk majd.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS