2011 óta Tehetségpont a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Ezt a címet a MATEHETSZ, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége azon oktatási intézményeknek adja, akik kiemelkedő tehetséggondozó tevékenységet folytatnak.

Hírportálunknak Ridegné Szilágyi Bettina igazgató-helyettes így nyilatkozott: 

-Hirdetés-

Iskolánk a cím megszerzése után sem állt le a tehetséggondozás fejlesztésével. Újabb és újabb pályázatokon vettünk részt, fejlesztéseket hajtottunk végre. Tanáraink a tanórákon kívül, délután is rendszeresen foglalkoztak a tehetséges tanulókkal. Ennek meg is lett az eredménye. A logikai készségeket rendkívüli módon fejlesztő sakkban például az Országos Diákolimpia helyezéseit értük el az utóbbi években. Szűcs László tanár úr tanítványai a példa arra, hogy kitartó, lelkiismeretes, hosszútávú munkával gyermekeink tehetségét ki tudjuk bontakoztatni.

 

A természettudományok terén is országos szintű sikereket értünk el. Tusori Tibor tanítványai évről-évre sikerrel szerepelnek az Öveges József Országos Fizika Versenyeken. 2019-ben Stenczel László, 2020-ban Suhajda Botond mérethette meg magát az ország legjobbjai között. A művészetekben tehetségesekről sem feledkezünk meg. Rendszeresen díjakkal térnek haza a rajzversenyekről diákjaink. Palástiné Haszilló Enikő pályázatokon vesz részt, versenyeken indítja, szakkörben képzi „kis-művészeinket”.
Zenében tehetséges diákjaink musical előadásait az egész város rendkívüli érdeklődéssel várja minden évben. A felsoroltak csak a felszín, amit mindenki jól láthat. A színfalak mögött komoly tervező- és fejlesztő munka folyik. Évről-évre pályázunk és nyerünk az EMMI által kiírt NTP (Nemzeti Tehetség Program) pályázatokon, szorosan együttműködünk más tehetségpontokkal, valamint szakmai intézetekkel, például az SZTE Pedagógiai Intézetével, a kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménnyel, a Rajz Attila Jégpályával, sőt partnerintézménye vagyunk a Művészetek Palotájának is.
Diákjaink tehetségének felszínre hozásához folyamatosan újabb és újabb tereket keresünk. Ennek részeként tartjuk meg most már hagyománnyá váló Tehetségnapunkat is, ahol mindenki bemutathatja kivételes képességeit. Rendkívül fontosnak tartjuk gyermekeink motiválását, amit színház- és koncertlátogatásokkal, kirándulásokkal, táborokkal érünk el. Jelenleg is több pályázatunk van elbírálás alatt, melyeknek célja, hogy újabb tehetségterületeken fejleszthessük diákjainkat.
Ezt a munkát ismerte el a MATEHETSZ, amikor a regionális hatókörű AKKREDITÁLT KIVÁLÓ TEHETSÉGPONT címet adományozta iskolánknak. Ez a megtisztelő cím egyrészt elismerés, melyre büszkék lehetünk, másrészt kötelezettséggel is jár. A cím odaítélése azt is jelenti, hogy Magyarország legnagyobb tehetséggondozással foglalkozó országos szervezete biztosítékot lát arra, hogy az intézményben a tehetségígéretek feltérképezésre kerülnek, és magas szintű fejlesztő munka során tovább fejlődhetnek. Ebben támaszkodhatunk a tapasztalt és elhivatott tanári karra.

Fotók: Vira archív

-E-

MEGOSZTÁS