Hegedűsné Juhász Nikoletta pszichodráma asszisztens, mentálhigiénés segítő szakember és Doszpod Kitti szociálpedagógus, szociális munkás „Meseműhely” elnevezésű kiscsoportos foglalkozásokon nyújt segítséget a szorongó, gátlásos, közösségbe nehezen beilleszkedő, nehezen alkalmazkodó, önbizalomhiányban szenvedő gyermeknek.

-Hirdetés-

A mese, a játék fantáziavilágát kibontakoztatva, adnak segítséget a gyermekeknek.  „Csodavilágba” repítik a gyermekeket, „ahol minden másképpen van; bármiből – bármi lehet, és semmi nem áll útjába a gyermeki fantáziavilág kibontakozásának.”

Sokszor a szülőnek, a pedagógusnak jól jön valamilyen jó tanács, módszer, amellyel oldható az életünkben oly gyakori feszültség, mindennapos stressz, a konfliktus. Erre a pszichodráma eszközei a legalkalmasabbak. A két szakember ezekről a módszerekről, munkájukról, az alkalmak felépítéséről tartott érdekes tájékoztató előadást augusztus 27-én 17 órakor a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban.

Beszámoltak az  érdeklődőknek a múlt évben szervezett műhelyfoglalkozások és gyermektáborok tapasztalatairól, élményeiről is, konkrét példákon keresztül illusztrálták a pszichodráma hatékonyságát.

Ősztől várják a 6-12 éves korú gyermekek jelentkezését, nemcsak Kecelen, hanem Kalocsán, Kiskőrösön és Soltvadkerten is.

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS