Az Akasztó FC második együttese a Kiskunhalasi Szilády RFC-ét fogadta a megyei harmadosztályú bajnokság középcsoportjának 2. fordulójában.

-Hirdetés-

A kilátogató nézők mint utóbb kiderült, nem csalódtak a hét gólt hozó találkozón.

A vezetést a vendégek szerezték meg. Jó húsz méterről végzett el szabadrúgást Ábrahám László, mely után a labda a sorfalról levágódott éppen Máté-Tóth Viktor elé, aki precízen lőtt a jobb felsőbe (0-1). Két perc múlva már is jött az egyenlítés hazai részről: Suhajda Gergely lövése ment el a kapus mellett a jobb alsóba (1-1). Szintén két perc telt el amikor Borsik Dániel találta el a jobb kapufát, amiről nem be, hanem kipattant a labda. Ezek után újabb kapufát lőttek a hazaiak ezúttal közelről, Lázár Zsolt találta el szintén a jobb kapufát.

A 28. percben már a hazaiak szerezték meg a vezetést, egy bal oldali lövés után Palla Lajos talált a vendégek hálójába (2-1). Alig telt el két perc és már jött is a vendég válasz: Ábrahám László remek passza után Urlauber Barnabás lőtte el a lasztit a kijövő Gombár mellett, amely a bal kapufáról a hazai hálóban kötött ki (2-2).

Urlauber és Megyes csatája

A 37. percben egy kapuskirúgás után Ábrahám László továbbította a labdát a második gólt szerző Urlauberhez, aki ellen szabálytalankodtak a büntetőterületen belül. A játékvezető először nem akart tizenegyest adni, de az asszisztens jelzése után a 11-es pontra mutatott. A megítélt büntetőt maga a sértett végezte el, melyet a jól elmozduló Gombár Roland reflexxel védett. Így 2-2-es döntetlennel vonultak a csapatok a pihenőre.

Suhajda Gergely egyenlített ezen lövés után

Az 55. percben Paor-Smolcz lövésénél kellett résen lennie Gombárnak, aztán a 60. percben Biber és Megyes nem értették meg egymást a tizenhatos vonalánál, mely után a labdára Urlauber Barnabás csapott le és higgadtan lőtt a hazai hálóba (2-3).

A 69. percben nagy kavarodás után Palla szerezhetett volna gólt, de közelről nem tudta bepofozni a lasztit. Majd az egyenlítés már összejött az Akasztónak: Podmaniczki beadása után Palla Lajos sodorta a labdát közelről a vendégek kapujába (3-3).

A hazaiak nem adták fel, a 85. percben Suhajda – Palla – Podmaniczki Dénes összjáték után az utóbbi talált be (4-3). A találkozó végén a vendégeknek még volt egy lehetőségük, amit kihagytak.

A mérkőzésen végig jól játszó Pallát próbálják megállítani

Egy változatos, fordulatokban gazdag mérkőzésen nagyon fontos három pontot szerzett az akasztói csapat.

A mérkőzés után Tóth János, az akasztói együttes vezetőedzője elmondta: “Hatalmas gratuláció jár a srácoknak,hiszen kétszer is meg tudták fordítani a mérkőzést, 1-2 és 2-3 után is.”

-Beniczki Dávid-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS