Minden évben egyszer eljön a nap, amikor a keceli óvodák, a bölcsőde aktív és nyugdíjas dolgozói találkoznak. 2020. augusztus utolsó napjára meghívást kaptak pedagógusköszöntő ünnepségre. Aki tehette, eljött a júniusra tervezett, de a vírushelyzet miatt elhalasztott programra.

-Hirdetés-

Az ünnepségnek a Városi Könyvtár és Művelődési Ház nagyterme biztosította az előírásoknak megfelelő tág teret. Az ünnepi műsort Tamaskó Katalin vezette.

Galántai Katalin Kecel Város Önkormányzat Óvodája és Bölcsődéje igazgatónője köszöntötte a vendégeket.

Haszilló Ferenc polgármester, mint a város vezetője és egyben pedagógus kolléga köszöntőjét Németh László írásából vett idézettel kezdte. „Azért vagyok pedagógus, hogy a természet nyers gyémántját, szép vigyázattal csiszoljam kristállyá.” 

„Az itt megjelentek valamennyien gyémántcsiszolók. A hétköznapok csendes helytállói, fáradhatatlan türelemmel, csendes alázattal, de mindeközben magas színvonalon végzik emberformáló tevékenységüket. Munkájuk nyomán válik a csiszolatlan gyémántból kristály, vagyis a kisgyermekből felnőtt, kerek egész személyiség.”

Kifejezte megbecsülését, elismerését, köszönetét az óvodákban és a bölcsődében folyó gondozó, nevelő, oktató munka iránt, majd jó kívánságaival zárta ünnepi köszöntőjét:

„E jeles napon köszönöm a hivatásukhoz ragaszkodó pedagógusok türelmét, elkötelezettségét, kitartását, mely számunkra és gyermekink számára is elmondhatatlanul sokat jelent. Kívánok sok erőt, megértő türelmet munkájukhoz, érje Önöket sok-sok öröm pályájukon, szép hivatásuk teljesítése során.”

A szülők nevében Kecskésné Dudás Beatrix SZMK elnök mondott köszönetet az óvodák és a bölcsőde dolgozóinak.

A Nyírjesi Óvoda Süni csoportjának óvodásai dallal, versekkel köszöntötték az ünnepelteket, melyre Kárpátiné Szvetnyik Szilvia óvodapedagógus készítette fel gyermeket.

A pedagógus-napi ünnepség a legjobb alkalom arra, hogy köszöntsék azokat, akik az elmúlt nevelési évben sikeresen munkálkodtak, vagy továbbképzésben, tanulásban eredményeket értek el.

Az intézmény vezetője megköszönte a dajka nénik egész éves munkáját és kis ajándékkal lepte meg őket, melyet Antóniné Lantos Helga adott át.

A további ajándékokat, elismeréseket Haszilló Ferenc polgámester, Fekete Szabolcs plébános, Galántai Katalin igazgatónő adta át Kárpátiné Szvetnyik Szilviának, Lehoczkiné Csúzi Andreának, Pálinkás-Doszpod Évának, Tamaskó Katalinnak, Dubai Lászlónénak, Kiss Krisztinának, Köteles Nórának, Márkusné Tóth Robertának, Pécsiné Andor Marcellának, Vén-Morvai Andreának.

 

Köszöntötték azokat is, akik jeles évfordulót ünnepelhetnek ebben az évben: Kiss Krisztina kisgyermeknevelő ezüstdiplomát vehetett át, hiszen 25 éve kezdte pályafutását az intézménynél.

Polgár Józsefné 50 évvel ezelőtt 1970-ben szerezte diplomáját a Kecskeméti Felsőfokú Óvónőképző Intézetben. Kiskőrösi kezdet után a keceli óvodák munkatársa volt egészen nyugdíjba vonulásáig. E kerek évforduló alkalmából aranydiplomát vehetett át a mai napon.

Az ünnepséget megtisztelte Fekete Szabolcs főtisztelendő plébános is, aki Jézus példáját említette, aki a legnagyobb tanító volt Isten akaratának megvalósításában. Isten áldására, kegyelmére szükségünk van ahhoz, hogy nevelhessük a ránk bízott gyermekeket. Áldását adta és a Szentlélek segítségét kérte a nevelők további munkájához.

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (25 db kép)
MEGOSZTÁS