Augusztus 29-én a Keceli Szüreti Nap a szokásostól eltérően zajlott. A vírushelyzet miatt érvényben lévő egészségügyi szabályok betartásával rövidebbre tervezett program így is tartalmasnak bizonyult.

-Hirdetés-

Az elrendezés is tág teret biztosított: a bortér a múzeum udvarába került, a vendéglátósok és árusok a művelődési ház előtti parkolóban állították fel standjaikat. A koncerteket a szabadtéri színpadnál rendezték.

Szombaton délelőtt 9 órakor elstartolt a Szüreti futás a Kunsági Öko Fitt Természetjáró Sportegyesület szervezésében. A tét nélküli futáson kicsi gyerekektől kezdve idősebbekig sokan teljesítették a választott távot.

10 órakor a Kámfor Zenés Bábszínház előadása szórakoztatta a gyerekeket a múzeum udvarán. A kitűnő előadás sok érdeklődőt vonzott, igazi élményt jelentett a közönségnek.

Délután a művelődési ház nagytermében ünnepi képviselő-testületi ülés keretében adták át az önkormányzat által odaítélt díjakat, így a díszpolgári címeket, a Kecel Városáért -, Az év vállalkozója kitüntetéseket, a Pro Cultura díjat, valamint az Év polgárőre kitüntetést.

17.30-kor az érdeklődők jelenlétében avatták fel Kozák Éva fazekasmester köztéri alkotását a főtéren. Az ünnepséget megtisztelték az alábbi borrendek képviselői: Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend –Cegléd, Gróf Vécsey Károly Borlovagrend –Solt, Kiskőrösi Gondűző Borlovagrend –Kiskőrös, Pax Corporis Borrend- Csátalja, Tg-Pince Lovagrend –Kecel, Keceli Patachich Gábor Borrend – Kecel.

Az avatóünnepség után a borrendek találkozója a múzeum pincéjében folytatódott. A borudvarban a Csanádi Szőlőbirtok és a Béla Borászat finom nedűit lehetett kóstolni.

18 órakor „Miénk a színpad” címmel helyi előadók fellépéseit tekinthette meg a közönség. A Keceli Gyermek és Ifjúsági Néptánc Együttes nyitotta a sort, Kővágóné Csánki Mónika felkészítésével. Előadásukhoz a talpalávalót a Tüskös zenekar húzta, melynek tagjai: Németh Mihály, Bata László és Szabadi Tamás. A Kéknefelejcs Népdalkör színes dalcsokrot hozott, vezetőjük Juhász Anikó irányításával. Illésné Márin Éva növendékei, a Keceli Musical Stúdió gyermekei fergeteges műsort adtak a város szabadtéri színpadán.

Az esti program Varga Viktor élő koncertje volt, aki elképesztő hangulatot teremtett zenekarával, majd a  Bud Spencer és Terence Hill Emlékzenekar szórakoztatta a közönséget különleges műsorával.

A zenekarok után hajnali 3 óráig Bazsi pörgős zenéire mulathatott, aki még bírta.

A szüreti nap alkalmával a Keceli Ízek Utcájában szörpöket, lekvárokat, mézet lehetett venni a Mézeslakban, a Bóna méhészet termékeiből. Finom sajtok várták a csemegézőket a Híd-birtok standjánál. Cukorka, kürtőskalács és ajándékárusok kínálata színesítette a választékot. Aki megéhezett, megszomjazott, a Dolce Vita, a Kókusz Caffee és a Vadász büfé kínálatából választhatott. Nemcsak a Keceli Ízek Utcájában, hanem a rendezvény több helyszínén is kóstolhatta, vásárolhatta a közönség a Fresh Fruit tész finom gyümölcsitalait.

A Szüreti Nap programjához kapcsolódva „A közösség szolgálatában” címmel a keceli tűzoltóság jubileumi kiállítása várta a látogatókat.

A szervezésben, lebonyolításban az önkormányzat és intézményei, helyi civil szervezetek és közösségek közreműködtek, a gördülékeny lebonyolításért mindenkinek jár a köszönet.

Bár a szüreti felvonulás elmaradt, a Király Pékség felajánlotta a hagyományos szüreti kenyeret és perecet, melyet a színpad előtt helyeztek el.

A rendezvény támogatói voltak: Fürtös vendéglő, Kecel Város Hegyközsége, Egészségfejlesztési Iroda Kiskőrös, Kecel Város Önkormányzata, valamint a Keceli Patachich Gábor Borrend.

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (124 db kép)
MEGOSZTÁS