A Keceli Szüreti Nap esti fő programja Varga Viktor élő nagykoncertje volt. A közönség a tévés szerepléseiről, majd fellépéseiről ismerheti a Csillag születik című tehetségkutató műsor versenyzőjét, aki feltűnt a Sztárban Sztár című TV-showműsorban is, ahol nemzetközi előadók slágereit adta elő. A különcségéről híres énekes elmondta, hogy pályafutásának kezdetei Kecelre vezethetők vissza, ugyanis gyerekkorában zenész édesapjával együtt gyakran vendégeskedett jelenlegi polgármesterünknél, Haszilló Ferencnél, akinél alkalma volt sokféle hangszert kipróbálni, zenélni. Felnőve a zene mellett kötelezte el magát. A középiskola elvégzése után a miskolci Bartók Béla Zenei Intézetben tanult, majd elégedetlensége miatt Budapesten, jazz-ének szakon folytatta tanulmányait. Jelenleg ismert, főként a fiatalok körében kedvelt énekes. Keceli fellépése alkalmával kérdeztük őt.

Milyen jellegű fellépéseitek vannak így a vírushelyzet kapcsán, és vannak-e egyáltalán fellépéseitek?

-Hirdetés-

Nagyon szerencsés helyzetben vagyok. Ugyanis megismerkedtem a Nemzeti Lovasszínházzal, ami most elég sok fellépési lehetőséget adott nekem, mert ugye az szabadtéren van, és ott egészen másképpen működik a korlátozás. Tehát ilyen szempontból ez a része elég csodálatos, de egy halom céges rendezvényi is volt. Ilyen nagy koncertek nem tudtak létrejönni, összesen kettő volt, de még vár rám egy. Ezek most nem nagyon működnek senkinek, csak a kisebbek.

Egy kicsit turkálhatunk a pénztárcádban? Most, hogy megfogyatkoztak a fellépések, van valami alternatív pénzkereseti forrásod, amiből megélj?

Jó a kérdésed. Egyáltalán nincs most pénzem. Az történt, hogy a Covid engem is szépen lehúzott, arra számítottam, hogy jó nyaram lesz. Ez most félig volt igaz, viszont az a szerencsém, hogy eladtam az egyik autómat, azt éltem fel, vagyis annak a felét, a másik felét felhasználva megpróbálok elköltözni, mert végre úgy néz ki, hogy megszerzem a saját házamat. Egyébként a barátaim segítenek ki, nekem nem volt elég pénzem, de majd évek alatt visszaadom nekik.

Hogyan határozta meg a zenei munkát az eltelt időszak, tehát volt-e stúdiózás, ahogy a többi zenekarnak is? Születtek-e új számok?

Rengeteg új dalom született, már csak azért is, mert én egyszerűen nem bírom magamban tartani a véleményemet és a gondolataimat. Én abszolút produktív életet élek, ami mindennapos zenéléssel vagy alkotással jár, így majdnem minden nap dolgoztam valamin. Létrehoztam már 2-3 klipet is ez időtájt, rengeteg szobrot, festményt, szóval egyáltalán nem álltam meg. El is mondtam rendesen a véleményem még az elején, most már próbálok nem ezzel a dologgal foglalkozni, mert teljesen ráment a lelkületem. Próbálok visszatérni a pozitív Varga Viktor irányába.

Akkor egy kicsit depressziós voltál?

Depressziósnak nem mondanám magam, inkább ingerült és dühös voltam a világ helyzetével és az emberiség sorsával kapcsolatban.

Ezt hallhatjuk majd az új számaidon keresztül is?

Ezeket most nem fogom eljátszani pont azért, mert kár itt szítani a tüzet. Gondolom, aki akarja, az meg tudja nézni az interneten ezeket a dalaimat.

Tehát akkor te írod a dalokat?

Én vagyok a zeneszerző, a szövegíró, a videoklipet is általában már én forgatom drónokkal magamnak, mert egyszerűen képtelen vagyok várni az emberekre. Nem tudok együtt dolgozni senkivel, mert egyrészt maximalista vagyok, másrészt mindent akkor akarok, amikor van, tehát aktualitás mániás is vagyok.

Azért van egy állandó csapat, aki veled együttműködik?

A zenekarban igen. Bár ők sem annyira állandóak. Egy-két tag van, aki már itt van velem elég régóta, de most például két új taggal is bővültünk.

Mik a terveid a jövőre nézve? 2020-ban jósolnak mindenféle dolgokat, de gondolom, van neked is valami terved.

Hogyne! Nekem most ez a házépítés lesz a legfontosabb, és egy spirituális központot szeretnék létrehozni, mert azt érzem, hogy az emberiség teljesen elment a felületesség irányába, senki nem foglalkozik már a lelkével, és szerintem ez a legnagyobb hiány. Most erre szeretném felhívni a figyelmet, és létrehozni egy olyan helyet, ahol azok az emberek, akik fogékonyak rá, azok részt tudjanak venni különböző szertartásaimon, vagy terápiákon. Hangterápiára gondolok, meg jógázás…egy csomó ilyen démoni dolog…(nevet)

Melyik valláshoz kapcsolódik ez, vagy milyen spirituális irányzatot követsz?

Nagyrészt azt gondolom, hogy talán a buddhizmus felé lehetne eltolni a fő gondolataimat, de nem zárom ki egyik vallást sem, hiszen valójában mindegyik ugyanarról beszél, csak teljesen másképp megfogalmazva. A lényeg szerintem mindegyikben a hit, ez mostanában nálam nagyon felerősödött és a világ is ezt mutatja, hogy valahogy ebbe az irányba kell haladnom. Most iszonyatosan jó szerepet kaptam, a Jézus Krisztus szupersztárban én leszek Jézus. Ez egy nagyon nagy csoda, mert a világ legnehezebb dalait tartalmazza ez a zenemű, úgyhogy ez nagyon izgat most. Tulajdonképpen azt szeretném, hogy találjunk békére egy kicsit magunkban, és ne csak a félelemmel foglalkozzunk, ahogy ezt a világ kívánja tőlünk.

Te már megtaláltad a békét, vagy még keresed te is, és nekünk is ebben kívánsz segíteni?

Én megtaláltam már többször is. Az a rossz hír, hogy szerintem ezt többször meg kell találni, és nem is biztos, hogy megmarad örökre. Mert én most is azt gondoltam, hogy nekem már végtelenül jó lesz, mert tudok olyan békés lelkületben élni, de hát mégsem, mert rám is hatással volt ez a világ, és ez most új feladat, hogy ebből hogyan fogok kikecmeregni, és hogyan tudom pozitív irányba tolni.

Többnyire egyfajta extremitás övezi az életmódodat, a kinézetedet, stb. Ez sokaknak megosztó lehet. Ez a te személyiségedből adódik, vagy te valóban igyekszel felhívni magadra a figyelmet? Mit reagálnál az ilyen jellegű véleményekre?

Nem nagyon foglalkozok senkinek a véleményével. Ez is egy tízéves gyakorlat, mire idáig el lehet jutni gondolatban, hogy abszolút kizárd másnak a véleményét, legyen akár pozitív, akár negatív. Teljesen mindegy, mert az egy másik embernek a gondolatköre. Nem érdekel igazából semmi. Ez vagyok én, így most már abszolút letisztultan. Különböző időszakaim voltak persze. Volt olyan, amikor el akartam bújni ezek elől az érzések elől, és a kinézetemen is látszott, hogy egy szürke ember szerettem volna lenni rövid hajjal, öltönyben, de nem éreztem jól magam. Akkor, azt gondoltam, mi lenne, ha rádobnék még húsz lapáttal, hogy még jobban idegesítsem az embereket. Legyen polgárpukkasztó a gondolatom, a viselkedésem, vagy a cselekményem. Ezen is túl vagyok már, mert rájöttem, hogy igazából az sem én voltam, és most vagyok úgy teljesen igazán, őszintén saját magam.

Most akkor az igazi Varga Viktort láthatjuk a színpadon?

Igen.

Riporter: Cs.E.
Fotó és szerkesztés: -E-

MEGOSZTÁS