A „Köszönjük Magyarország” program keretében, a Városi Könyvtár és Művelődési szervezésében augusztus 6-án, vasárnap délután Kecelre érkezett a Kökény Vonósnégyes.

-Hirdetés-

A város szabadtéri színpadán adták elő komolyzenei koncertjüket. Előadásukban
Beethoven: f-moll ‘Serioso’ vonósnégyes Op. 95 valamint Mendelssohn: a-moll vonósnégyes, Op. 13. No.2. szólt a közönségnek. A négy fiatal, tehetséges művész igazi szívből jövő előadásával ajándékozta meg a hallgatóságot.

A Kökény Vonósnégyes tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói, 2016-ban kezdték el a közös munkát Devich Jánosnál. Részt vettek Kelemen Barnabás, Pauk György, Giovanni Guzzo, Wolfgang Redik, Takács-Nagy Gábor, Wagner Rita és Konrád György mesterkurzusán. Számos fellépésük volt Budapesten, koncertet adtak az Ars Sacra Fesztivál keretén belül is. 2017-ben hangversenykörúton vettek részt Erdélyben és Bukarestben. 2019-ben második helyezés értek el a Weiner Leó Országos Kamarazene Versenyen.

Hegedű: Kökény Eszter, Dósa Csenge, mélyhegedű: Görbicz Fülöp, gordonka: Tomasz Máté.

„Egyetlen magyar sincs egyedül” Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága a 40/2020 (III.11.) Korm. rendelettel Magyarországon kihirdetett veszélyhelyzet kihirdetése óta dolgozik a károk felmérésén és enyhítésének megoldásán: ennek keretében kialakította az előadó-művészeti szféra támogatásának rendszerét, és 1 milliárd forintot csoportosított át a független művészek megsegítésére.
Több 100 köszönő-koncert és előadás országszerte a kulturális élet újraindulásáért az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából.

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS