A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés éves ünnepi ülésén méltatják és ünneplik azokat, akik kiemelkedő teljesítményükkel odaadóan szolgálták és szolgálják folyamatosan térségünket. Idén már 26. alkalommal került sor erre, idén  szeptember 12-én. A Dr. Bábel Balázs érsek úr által a kalocsai Nagyboldogasszony Főszékesegyházban bemutatott ünnepi szentmisét követően a Kalocsai Városi Színházban tartották az idei ünnepi közgyűlést.

-Hirdetés-

Rideg László, a Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi köszöntőjében a következőket mondta: „A kitüntető díjainkkal Önök előtt tisztelgünk, akik megyénkért dolgoztak és dolgoznak fáradhatatlanul, akár már évtizedek óta, különböző szakterületeken. Munkájuk során többet tesznek az elvárhatónál, időt és energiát nem kímélve alkotnak, tevékenykednek.”

Harmincketten kaptak megyei kitüntetést. Bács-Kiskun Megye Közösségfejlesztéséért Díjban részesült Fekete Szabolcs keceli plébános, aki előző, bajai szolgálati helyén: vallási, köznevelési és szociális élet területén végzett munkásságáért részesült elismerésben. Ez alkalomból kértük, összegezze tevékenységét, mellyel ezt a különleges tiszteletet kivívta:

2002-ben szenteltek pappá. Kiskunfélegyházi, kecskeméti, majd bácsbokodi-bácsborsódi szolgálati helyek után 2009-től töltöttem be a bajai ’fölvégi városrész’ Szent József Plébániának plébánosi tisztségét, s eközben éveken át a Szeremlei és Bátmonostori Plébániát is vezettem – egészen 2020 nyaráig, amikor is Érsek Úrtól kinevezést kaptam a Keceli Plébánia élére.

2005 óta dolgozom az Érseki Bíróság első- és másodfokú törvényszékének bírójaként.

2009-től a Katolikus Karitász, a magyar katolikus egyház hivatalos szeretetszolgálata helyi, bajai szervezeti egységének papi irányítója és lelkivezetője voltam. Közben 2016-tól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi lelkivezetői szolgálatát is elláttam.

Emellett betöltöttem a bajai esperesi hivatalt, a kerületi hitoktatási papi referensi tisztségét, s négy helyi katolikus iskolának voltam fenntartói képviselője és lelkivezetője.

A katolikus egyház társadalmi szerepvállalása fontosságának tudatában felelős lelkipásztorként igyekszem a világi autoritásokkal és intézményekkel együttműködve is szolgálni a rámbízottakat. Ennek jelentőségét alátámasztják azok a világi elismerések is, melyekben eddig részesülhettem, továbbá azok a társadalmi jellegű megbízatások (például: alapítványi kuratóriumi tagságok), melyeknek vállalására eddig felkértek.

Fotó: Koprivanacz Kristóf/ Snassz Média
Varga Eszter

MEGOSZTÁS