A megyei I. osztályban szereplő Kecel KC férfi kézilabda csapata a bajnokság második fordulójában hazai környezetben lépett pályára.

A szeptember 19-én lejátszott zártkapus mérkőzésen a Kiskunfélegyházi HTK volt a keceliek ellenfele.

A találkozó nagy küzdelmet, összesen 58 gólt és 31-27 (13-14) arányú keceli győzelmet hozott: Nagy T. – Kertész-7, Maszlik-5, Balla-1, Fekete-8, Pecznyik-9, Fejes-1. Csere: Farka B. (k), Farka Á., Kakuk.

-Hirdetés-

A találkozóra nem jöhettek be nézők, így kizárólag a keceli sportcsarnok dolgozói, a média munkatársai, a mérkőzés játékvezetői és a két csapat játékosai, valamint edzői lehettek jelen. A találkozó az első félidőben szoros csatát hozott, amely során felváltva estek a gólok és mindössze egy találat volt a csapatok közti különbség.

A szünet után feljavult a hazaiak védekezése és támadásban helyenként szemre is tetszetős gólokat lőttek a keceliek, amely eredményeképpen a találkozó hajráját 5 gólos előnnyel várhatták (28-23). Az utolsó percekben már nem forgott veszélyben a keceliek győzelme és a kiskunfélegyháziak már csak szorosabbá tudták tenni a végeredményt. A hazaiak a második félidőben nyújtott játékuknak köszönhetően nyertek megérdemelten.

Lakatos Tibor a Kecel KC edzője (a képen jobbra középen) nagyon örült a győzelemnek

Lakatos Tibor – Kecel KC edzője:
-Nagyon örülök, hogy abban a nehéz helyzetben, amiben jelenleg vagyunk, nyerni tudtunk. Féltem a mérkőzéstől, mert egy fiatal ellenféllel szemben kellett helyt állnunk úgy, hogy mindössze két mezőnyjátékos cserénk volt. Sajnos a munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt mi keveset tudunk edzeni, készülni a találkozókra. A csapat erőnléte lehetne jobb, de ma a rutin döntött a mi javunkra. Az első félidőben a védekezésünkben voltak problémák, ami miatt egy gólos hátránnyal vonultunk pihenőre. A szünet után feljavult a támadójátékunk és a védekezésünk is, így meg tudtuk fordítani a mérkőzés állását. Ki kell emelnem a fiatal kapusunk, Farkas Balázs teljesítményét, aki a második félidőben igen hatékonyan hárította a vendégek betörései után leadott lövéseit. A tavalyi keretünk együtt maradt, melyhez olyan játékosok érkeztek Csúzi Bence, Farkas Ákos és Györgye Tibor személyében, akik korábban versenyszerűen nem kézilabdáztak. Sajnos a csapat meghatározó játékosára, a térdműtét előtt álló Csúzi Tiborra nem számíthatunk, de bízom abban, hogy tisztességgel helyt tudunk állni és néhány együttest majd megelőzünk a tabellán.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)