Sikeres hétvégét tudhat maga mögött az Országos Gyorsasági Roncsderbi szervező csapata. 2018-ban alakult Latyak Ringé először a Kecel Ring egy hétvégére, ami után egyértelművé vált a folytatás. A bajnokság zárófutama ezúttal is Kecelen volt.

Szombaton ismét rekordszámú nevezés mellett izgulhatták végig a száguldás szerelmesei a Rally-Show megmérettetéseit. Vasárnap pedig gyönyörű napsütésben nézhettük végig a Roncsderbi futamait.

Rengeteget tanulok itt a Kecel Ringen. Elmondhatom róla, hogy közép Magyarország legjobb versenypályája, ami a környékbeli amatőr versenyzőket teljes mértékben kielégíti ezekkel a kupasorozatokkal. A Pintér Kupa és a gyorsasági roncsderbi segítik egymást, hiszen az országos versenysorozatból sokan jönnek át a Pintér Kupába versenyezni, és viszont is, mivel nagyon sok versenyző van Kecelről így az országos bajnokságban is versenyeznek.

-Hirdetés-

A koronavírus sajnos, ahogy mindenre, ránk is rányomta a bélyegét. Ez meglátszott az országos rendezvény sorozaton is. A szombati napunkra 86 nevezés érkezett, amiből adódott is egy kis zűrzavar. Itt két autó van a pályán egyszerre, ami időigényes, azt ki kell várni, hogy lejöjjenek a pályáról. Nem olyan, mint a roncsderbiben ahol több, akár tíz autó is elrajtolhat egyszerre, így belecsúsztunk a sötétedésbe. Emiatt a következő évet már úgy tervezzük, hogy figyelünk a nevezések számára és két lehetséges forgatókönyvet is kell készíteni.

A vasárnapi napra elmondhatom, hogy ennyi nevezőm még nem volt sem Kecelen, sem Kecskeméten anno. 70 nevezés érkezett, ebben benne van mindenki az autocrossosok, a Lada crossosok és a szöcskék. Ez köszönhető elsősorban a Kecel feelingnek, a Kecel Ringnek és a jó időnek. Nagyon szeretünk itt lenni és reméljük, még visszajöhetünk – mesélte a VIRA.HU-nak Kelő-Gere László – azaz Latyak – szervező.

A szervezők ezúton is szeretnék megköszöni a lehetőséget a Kecel Ringnek azaz Tukacs Tamásnak és csapatának a versenypálya használatot, a versenyzők megértését és türelmét valamint a részvételüket.

Kovács Gyula

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (72 db kép)
MEGOSZTÁS