koronavirus.gov.hu oldalon nemrég megjelent egy részletes tájékoztató, amelyben bővebben kitérnek azokra a magatartási szabályokra, amiket érdemes, fontos betartani annak érdekében, hogy elkerüljük a szigorúbb intézkedéseket.

-Hirdetés-

A tájékoztatóban olyan alapvető, eddig is sokszor hangsúlyozott szabályokat is leírnak, mint a maszkviselés, a távolságtartás, a gyakori és alapos kézmosás fontossága vagy a köhögési és tüsszentési etikett.

A tájékoztatóban a rendezvényekről, családi összejövetelekről is bővebben írnak. Például azt, hogy lehetőleg kerüljük a felesleges közvetlen testi kontaktusokat, hagyományos üdvözlési formákat (puszi, ölelés). Családi összejöveteleknél, esküvők, temetések szervezésénél is igyekezzünk figyelni az óvintézkedésekre.
 

A tájékoztató szerint kerülni kell a zárt helyeken kialakuló zsúfoltságot, így esküvő esetén érdemes olyan méretű helyszínt választani, ahol biztosítható a másfél méteres távolságtartás. De azt is megemlítik, hogy az esküvőn csak olyanok vegyenek részt, akik tünetmentesek és egészségesnek érzik magukat. A tájékoztató szerint a sorban állást is kerülni kell, így például az üdvözlő italokat is ajánlják inkább előre bekészíteni a vendégek helyére, mintsem például a bejáratnál felszolgálni.

A tájékoztatóban ezek mellett részletesen írnak arról is, mire kell figyelni például az esküvői menüsor elkészítésekor és felszolgálásakor.

De azt is felsorolták, milyen szabályokat kell betartani többek között a többi családi összejövetelen, rendezvényeken, munkahelyeken, a szülőknek a közintézményekben, a fodrásznál, a kozmetikusnál vagy vásárlás, tankolás, kirándulás, kutyasétáltatás közben.

A részletes tájékoztatót ITT tudod megnézni.

szeretlekmagyarorszag.hu

MEGOSZTÁS