Avatar photo
Írta: Kis Edina

2020.szeptember 26-án ünnepli Tabdi 70. évfordulóját, mely alkalomból a átadták modern, és akadálymentesített orvosi-, és fogorvosi rendelő valamint a teljeskörűen felújított óvodát is.

A program 10 órakor a római katolikus templomban kezdődött, ahol terményszentelő ökumenikus istentiszteletet és terménykiállítást tartottak.

Termény kiállítás az oltárnál
-Hirdetés-

11 órától Fábián Sándor polgármester mondott beszédet a megvalósult orvosi-, és fogorvosi rendelő átadásának alkalmából. Így Tabdi a mai naptól kezdve modern, és akadálymentesített orvosi-, és fogorvosi rendelővel gazdagodott. A szolgálati lakás és a háziorvosi rendelő állapota az évtizedek alatt leromlott, viszont a fogászati rendelő még rosszabb állapotban volt. Ezért a képviselő-testület előtérbe helyezte az épület komplex felújítását, és egy épületben biztosítja a háziorvosi mellett a fogorvosi ellátást is. A szolgálati lakás belső felújítását is elvégzik a szükséges parkolók kialakításával együtt.

Magyarország Kormánya a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül Tabdi Községi Önkormányzatát 15.098.244 forint és 13.460.000 forint támogatásban részesítette.

“Ahhoz, hogy mindezt meg tudtuk valósítani összehangolt munkára volt szükség, mely a Képviselő-testület előrelátó, jó döntésével kezdődött.”

A polgármester köszönetet mondott Font Sándor országgyűlési képviselőnek a hosszú idő óta nyújtott eredményes támogatásáért, melynek segítségével egy újabb fejlesztésük valósulhatott meg.

” rendelők átadása alkalmából az itt dolgozóknak kívánom, hogy legyen erejük harcolni az egészségügy gondjainak megoldásáért és településünk betegeinek gyógyításáért. Mindehhez kívánok erőt, egészséget és gyógyító munkájukhoz lelkesítő eredményeket.”

Szkenderovits Lajosné, Font Sándor, Fábián Sándor, Rideg László és Szlama Edina átadás közben

Majd Halászné Márta és Horváth-Hetényi Vivien óvónők beszédét hallhattuk, hiszen nem csak az egészségügy fejlődött, hanem az óvoda is teljeskörűen felújításra került. A képviselő-testület 2020. januárjában döntött úgy, hogy a munkálatokat a település saját megtakarításából finanszírozza, mely idén nyáron meg is valósult 25 millió forintból. A vírushelyzet miatt az óvoda áprilisban bezárásra került, így a felújítás hamarabb el tudott indulni, ezáltal több idő jutott a kivitelezésre is.

Horváth-Hetényi Vivien

„Óvónőként, hatalmas lehetőségnek érzem, hogy egy ekkora projekt lebonyolításában vehetek részt. Úgy gondolom, az óvoda az a hely, ahol a gyermekek elsőként találkoznak a közösség varázsával, ahol pedagógusként megalapozhatjuk a közösséghez tartozás élményét. A gyermekeknek kitárul a világ, a szűk család után, fontossá válnak a kortársak, a közös játék, tánc, ének, alkotás. Ezeknek a közös élményeknek próbáltunk egy olyan környezetet kialakítani, ahol gyermek, felnőtt egyaránt jól érzi magát. Véleményem szerint, Tabdi község sikere, vonzereje a közösség varázsában, az összefogásban rejlik. Minden rendezvényünk, projektünk sikere jól tükrözi ezt az összefogást. Jelen beruházás esetében sem volt ez másként.”

Nem csak a dolgozók, hanem a gyermekek igényeit is figyelembe vették a felújítás során, hiszen minden kialakításnál a praktikusság volt az elsődleges szempont. Az egyedi ötletek, a design, mind az óvodapedagógusok kreativitásának, közös ötletelésének, innovatív gondolkodásmódjának az eredménye. Natúr környezetet álmodtak meg, hogy minél időtállóbb legyen. Minden helyiség egy-egy témára épül, de a csoport szobák még nem nyerték el végleges formájukat: még egy-egy galéria, és egyedi tervezésű babakonyha kerül elhelyezésre az ősz folyamán. Az óvoda belső szépségének kialakításában nagy érdeme van Sipiczki Erikának, hiszen a falfestményeket, és a grafikát ő tervezte. A drapériák varrását Judák Lászlóné, Ica néninek köszönhetjük.

Óvódások fellépés közben

A megnyitó ünnepség a gyerekek által bemutatott előadással zárult. 

Ezt követően 13 órakor Krauczi József megnyitotta a „Tabdi 70 éve” című kiállítást, amely a mai napon egészen 17 óráig megtekinthető.

A tárlat október 8-ig minden hétköznap 8-16 óráig látogatható a Faluházban.

Kis Edina

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (98 db kép)
MEGOSZTÁS