Reggel óta folyamatosan szállítják át a koronavírusos betegeket a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházból a konténerkórházba.

Három mentőautóval összesen 43 beteget visznek át, kettőben az igazolt fertőzötteket, egy másikban pedig a gyanús esetek.

-Hirdetés-

Dr. Szepesvári Szabolcs, a Semmelweis Kórház főigazgatója a portálnak azt nyilatkozta, azért volt szükség a mobilkórház megnyitására, mert a kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között már nem lehetett volna biztosítani a megfelelő ellátásukat. Elmondása szerint egyelőre 43 beteget szállítottak át, köztük intenzíves ellátást igénylő és jobb állapotban lévő, de súlyos társbetegséggel küzdő betegeket is.

A kórház állapotával kapcsolatban azt mondta, hogy az a betegellátásra teljesen alkalmas, ha ez nem lenne így, nem is nyitották volna meg, a téliesítés pedig nem arról szól, hogy a betegeknek vagy a személyzetnek bármiféle hiányt kell szenvednie.

Arról is beszélt, hogy bár a kiskunhalasi kórház eddig önerőből biztosította a koronavírusos betegek ellátását, hamarosan Szegedről és Orosházáról, rövid időn belül pedig Kecskemétről és Bajáról is érkeznek majd orvosok, szakdolgozók és kisegítő személyek ahhoz, hogy biztonságosan működtethető legyen a konténerkórház.

A hiros.hu arról is ír, hogy a jövőben elsődlegesen a kiskunhalasi kórház látja majd el a Dél-Alföld koronavírusos betegeit, a járványkórház tartalék épület marad.

-hiros.hu-

MEGOSZTÁS