Örökrangadót játszottak két éve eltelte után Csengődön, ahol a szomszéd Tabdi vendégeskedett.

A megyei harmadosztályú bajnokság közép csoportjának 7. fordulójában. Szép számú közönség látogatott ki a találkozóra. A rangadót végül 2-0 arányban a Tabdi nyerte meg.

-Hirdetés-

Máris a találkozó elején vezetést szerezhetett volna a Csengőd. Szűcs Balázs passza után Pukansky Zoltán célozta meg a jobb alsót. A vendégek hálóőre Czermann István azonban bravúrral kitolta a jobb alsóba tartó lövést.

Czerman István bravúrja az első percben

A 8. percben Gmoser István lövését hárította Bódi Gábor. A 15. percben Lengvári Szabolcs középre tartó szabadrúgását védte bravúrral Bódi. A 29. percben újra Lengvári végzett el szabadrúgást mely után a labda a felső lécet találta telibe a kipattanó Fábián Áron elé került, aki végül mellé lőtt.

Pukansky Zoltán és Gmoser István csatája

A 32. percben szerezte meg a vezetést a vendég Tabdi. Gmoser István végzett el szabadrúgást, mely a hazai sorfalon megpattant és a labda végül a bal alsóba kötött ki (0-1). Ezen helyzetnél Bódi Gábor a hazaiak kapusa megsérült később le is kellett cserélni, mint ahogyan a másik alapembert Szabó Benjamint is, aki szintén megsérült még korábban.

Kovács Balázs és Szekszárdi István

A második játékrész első percében jobb oldalról adott be Fábián Áron a középen érkező Lengvárinak akinek lövését a hazai kapuba beálló Karf Máté lábbal védte. Az 50. percben Kovács Balázs eresztett meg egy lövést jó húsz méterről. Lövése után a labda a felső lécen csattant. A 70. percben a csereként beálló Fábián Sándor lövése talált utat a hazai kapuba (0-2). Ezek után a Tabdi még több nagy ziccert is kihagytak. Míg a Csengődiek továbbra is próbálnak tisztességgel helytállni és egyre jobban összeszokni.

Szabad Zoltán vezetőedző Csengőd SE:

A Tabdi ellen játszottunk egy ki-ki meccset. Amelyből sajnos nem mi jöttünk ki jól. Az első félidőben széllel hátnak, egy szabadrúgásból megszerezték a vezetést. Ekkora megsérült a kapusunk is. Plusz az egyik meghatározó játékosunk is szintén még a találkozó első felében sérült meg. Ő Kecskeméten a kórházban kötött ki. Két fontos cserét kellett így végrehajtanom a találkozó kellős közepén. Sőt a hajrában is. Bár 25-en jelentünk meg a mérkőzésre, de csak 18-an tudtunk beöltözni. Létszámban szerencsére megvagyunk. Itt minőségi problémákkal szembesülünk meccsről- meccsre. Nem volt cserekapusunk, vagyis aki a helyére állt volna be ő is megsérült, így egy másik mezőnyjátékosunk állt a kapuba. Innentől kezdve a tisztes helytállás volt a fő célunk. Le a kalappal a fiúk előtt.

Gmoser István játékos edző Tabdi KSE:

Részben sikerült megvalósítanunk azt, amit elterveztünk. Megbeszéltük, hogy offenzív játékot fogunk játszani, nekik megyünk egyből. Feltoltuk teljesen a védekezésünket a tizenhatosig. Így csak kirugdoshatták a labdát. Szerencsére a legtöbb labdát mi szereztük meg a középpályán. Amiből rengeteg helyzetet sikerült kialakítanunk. Még azért vannak bajok itt-ott a fejekben, de az utolsó kulcspasszok hiányoznak csak. Most már gőzerővel készülünk a jövő hétvégi Kaskantyú elleni hazai rangadóra.

Beniczki Dávid

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS