Ki ne ismerné Szerb Antal Utas és holdvilág című regényét? Ha valaki szereti a szépirodalommal ötvözött könnyed romantikát, akkor egy hűvös őszi vagy téli estén temetkezzen bele ebbe a regénybe, amely regénynek Mihály az egyik főszereplője. A többi regényalak mellett kiemelkedik még Millicent Ingram, akivel Mihály Foligno városában találkozik.

-Hirdetés-

Millicent Ingram fesztelen, lendületes, naiv és üdítő személyisége ihlette az Mrs. Millicent speakeasy gint is. Szerb Antal regényét továbbgondolva született meg ez a különös nevű, vonzó üvegbe csomagolt rózsaszínű ital. A történetben talán ily módon is folytatódhatott volna a hölgy sorsa: „Hazatérve egzotikus tapasztalataiból épp csak oly mértékben töltekezik, amellyel együtt még megőrizheti „szellemének amerikai romlatlanságát”. Feltétlenül klubot alapít, amely a szesztilalom idején létrejött titkos speakeasy bárok hangulatát idézi” – írja blogjában az iDrinks ital webáruház.

Az újhullámos magyar gin, a Mrs. Millicent ízvilágában és aromájában a boróka mellett felellhető a kardamom, a narancs és a bergamot. Hazánkban egyre több pálinkafőzde készít gint. A Mrs. Millicent Gin is egy ilyen pálinkafőzde, a Magyarországon üzemelő Bestillo kiváló remekműve. A magyar gin alapja a boróka, de emellett a karaktere letisztult és komplex, amelyet citrusos jelleg kísér.

A pálinkafőzdékben csak addig folyik nagyüzemben a munka, míg a hazai szezonális gyümölcsök érnek. Amikor vége egy-egy gyümölcsszezonnak, akkor a kifőzdében megszületnek az új ötletek, így kelt életre a Bestillo Pálinkafőzdében a Mrs. Millicent Speakeasy gin, melynek készítésénél kiemelt szerepet kapnak a citrusos gyümölcsök. A gin, a citrusossága miatt önmagában is megállja a helyét, de természetesen tonikkal együtt is feledhetetlen élményt ígér, amellett, hogy már maga az üveg is bizalomgerjesztő, csodaszép és ez a fűszeres, rózsaszín újhullámos magyar gin illatosan, aromásan kelleti magát ebben az igazán tetszetős üvegben, míg végre egy-egy vendég poharába kerül.

A gint sokan kedvelik szerte a világon. A gin talán a spanyolok körében a legnépszerűbb ital. Talán nem véletlen, hogy Spanyolországban gyártják a világ egyik legnépszerűbb italát a Larios gint, amely mediterrán tájakon őshonos friss citrusos gyümölcsök – grapefruit, mandarin, citrom, narancs, tangerine, klementine, lime – hozzáadásával készül.

Mediterrán frissességét nem csak a gazdag aromájú citrusos gyümölcsöknek, hanem a különleges fűszerezésnek is köszönheti. A Larios gin ugyanis nem csak a borókát, mint egy klasszikus gin fűszert tartalmaz, hanem ízében és illatában felsejlik a kardamom, az angelika gyökér, a koriander és a szerecsendió különleges, semmihez sem fogható aromája is. A citrusos frissességet a gin ötödik lepárlását követően tudják a készítők a legmagasabb szintre emelni, amikor is narancsvirággal infúzionálják ezt a karakteres, prémium kategóriájú, a spanyolok körében is oly népszerű italt. Reméljük, hogy a Mrs. Millicentből is egy olyan ismert gin márka lesz, mint a könnyed, citrusos, élénk aromavilággal bíró Larios. Kizárólag 18 éven felüliek számára!

MEGOSZTÁS