A kamarazenekar 25 éves jubileumi koncertsorozatának egyik helyszínéül szolgált a keceli Szentháromság templom. 

A rendezvényt eredetileg 2020. május 10-re szervezték, de a pandémiás helyzet felülírta, így öt hónappal el kellett halasztani.

A járványügyi előírásokat szigorúan betartva október 10-én, szombaton délután 17 órakor léptek az érdeklődő közönség elé a zenészek. A templom megtelt komolyzene szerető hallgatósággal. 

-Hirdetés-

A megnyitó beszédből megtudhattuk, Szefcsik Zsolt hegedűművész, művészeti vezető a budapesti Erdődy Kamarazenekar alapítója és koncertmestere keceli gyökerekkel rendelkezik, így nagy vágya teljesült azzal, hogy itt játszhatott hangversenyt a kamarazenekar. Műsoron volt Hayden, Mozart, Schubert és Druschetzky művei. Még a levegő is megfagyott a csodálattól, amikor Ballabás Alíz csodálatos hangjával, énekével emelte az est fényét. 

Az Erdődy Kamarazenekart 1994-ben alapította Szefcsik Zsolt Budapesten. A magyar zenetörténet értékeinek népszerűsítését és kortárs hazai kompozíciók bemutatását tűzte ki célul a zenekar. Mára a legkiterjedtebb magyar vonatkozású repertoárral rendelkeznek. Tagjai többször nagy sikerrel léptek fel külföldön, továbbá nemzetközi szaklapok díjait nyerték el, a számos rádió- és cd felvételek mellett. 

A lelkeket feltöltő koncert végeztével Kecel város polgármestere, Haszilló Ferenc és Fekete Szabolcs atya is hálás köszönetét fejezte ki a kamarazenekarnak az est létrejöttéért és az érdeklődőknek is, hogy megtisztelték jelenlétükkel az eseményt. 

Rutka Léna kezelésére kezdeményezett adománygyűjtés

A hangversenyre való belépés díjtalan volt, de a gyűjtődobozban összegyűlt pénzt a kamarazenekar és a keceli Szentháromság Plébánia, Rutka Léna kezelésére kezdeményezett adománygyűjtésre ajánlotta fel. 

Léna, egy hat éves keceli, ép intellektusú kislány, akit gyerekkori autizmussal diagnosztizáltak. Az orvosok őssejt transzplantációt javasoltak a gyógyulás érdekében, amely beavatkozást Bécsben tudnának elvégezni, amint összegyűlik a kezelés ára.

-Weigand-Kiss Bettina- 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS