Otthonfelújítási programot indít a kormány január 1-jétől – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

-Hirdetés-

Novák Katalin bejelentése nyomán ha a gyermekes családok felújításba kezdenek, akkor 2021-től igényelhetnek lakásfelújítási támogatást. A KSH statisztikái szerint ez potenciálisan több mint 1,7 millió családot érintene, a magyar családállomány majd kétharmadát, ha mindenki igényelhetné, akinek már van gyermeke, azaz gyermeket nevel.

A pontos részletek eddig még nem ismertek, de az már biztos, hogy ha a gyermekes családok felújításba kezdenek, akkor az állam átvállalja költségeik felét, maximum három millió forintot.

Hány családot érint?

Az új bejelentés alapján, ha minden olyan családra vonatkozna a döntés, ahol legalább egy gyermeket nevelnek, akkor a KSH legfrissebb adatai alapján ez több mint 1,7 millió családot jelentene potenciáisan.

Az adatok alapján ugyanis ennyien (1 millió 721 460 ezer család) élnek Magyarországon olyan közösségben, ahol legalább egy gyermeket nevel(nek) a szülő(k). Nekik lehet tehát elsődlegesen lehetőségük igényelniük majd a felújítási támogatást, ha a kormány részletes tájékoztatásában (amire még várunk) más korlátozás nem születik. Ők egyébként a magyar családok közel kétharmadát jelentik.

-portfolio.hu-
Címlapkép – MTI/Soós Lajos

MEGOSZTÁS