A gyanú szerint még egy 50 kilogrammos szobor is áldozatául esett annak a két férfinek, akik közül a fiatalabbat tegnap vették őrizetbe a kalocsai rendőrök.

A Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2020. október 20-án 7 órakor őrizetbe vettek egy 19 éves helybélit.

-Hirdetés-

A fiatal a gyanú szerint június és szeptember eleje között legalább hat vagyon elleni bűncselekményt követett el társával, egy 34 éves kalocsai lakossal. A férfiak az alig három hónap alatt szinte válogatás nélkül tulajdonítottak el bármit, ami a kezük ügyébe került. Családi házak ablakán másztak be, és az ingatlanokból többek között mobiltelefont, szerszámgépeket loptak. Az egyik udvarból egy körülbelül 50 kg-os, meztelen női alakot formáló szobrot lovasítottak meg, de az is előfordult, hogy csupán egy gépkocsi sebességváltója volt a zsákmányuk. A tolvajok bementek egy plébánia udvarára is, ahonnan vörösréz tetőlemezt tulajdonítottak el, illetve feltörtek egy autót, amelyből horgászfelszerelést vettek magukhoz.

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható idősebb férfit a kalocsai rendőrök még 2020. szeptember 16-án őrizetbe vették, fiatalabb társa szabadlábon védekezhetett.

A 19 éves fiú azonban az ellene folyamatban lévő büntetőeljárás alatt újabb vagyon elleni bűncselekményt követett el: egy utcán álló autóból kitépte a rádiót. A nyomozók a fiatalt elfogták, majd kihallgatását követően – társához hasonlóan – őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Forrás: police.hu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS