A Kecel Ring adott otthont a 24 órás versenynek az elmúlt hétvégén, Kecelen.

„Megoldhatatlan körülmények miatt az eredetileg a Nyirádi Motorsport Centrumban megtartandó verseny ez alkalommal a Kecel Ring Amatőr Autocross pályán kerül megrendezésre”

– szólt a felhívás a versenyzők felé, aminek a lehetőségével 33 nevező élt.

24 órás verseny a Kecel Ringen
2018 óta szervezünk 24 órás versenyeket. Eddig Nyirádon voltunk, de úgy gondoltuk, hogy más pályákat is be kellene vonnunk ebbe a versenyformába és így most a hetedik versenyünk itt, a Kecel Ringen lett megtartva.
Az idei évben négy versenyhétvégével számoltunk, de a koronavírus járvány miatt ez az egy lett megtartva. Minden verseny egyedi díjazású, de gondolkodunk egy bajnoki sorozatban is.
Offner István és Offner Olivér szervezők

Magyarországon kívül Németországban is rendezünk 24 órás versenyt, de idén a vírushelyzet miatt nem tudtuk megszervezni.

Külföldről ide most csak két német csapat érkezett, de például Nyirádon 70%-ban külföldi nevezők versenyeztek. Folyamatosan nő az érdeklődés a verseny iránt és a versenyzők is egyre többen vannak. A honlapunkra a mostani verseny alatt több mit százezerszer kattintottak rá.
-Hirdetés-

Hogy mi kell egy ilyen versenyhez? Egy átalakított autó, ami belülről ki van csövezve plusz merevítést adva a karosszériának, hogy biztonságosabb legyen, normál, nem versenygumi és öt – jogosítvánnyal rendelkező – sofőr, akik váltják egymást verseny közben.
A megmérettetést a Speedzone csapat nyerte 1055 kör megtételével. Egy kör egy kilométer hosszú volt
A felsorakozott versenyautók állóhelyzetből indulnak egyszerre. A verseny közben ki lehet állni sofőr cserére, tankolni és autót javítani is. Ha menet közben lerobban valaki azt a Safety Car húzza le a pályáról és ilyenkor villognak a sárga jelzőfények. Ebben az esetben tilos előzni a Safety Car-t és kötelező 30 km/h-ra lassítania mindenkinek, amit ellenőrzünk.
Ami fontos még, hogy a köröket egy elektronikus rendszer számolja. Egy ennek a céljából felállított kapun áthaladva ad hozzá mindig egy-egy kört. Ezt az eredményt mindenki megtekintheti verseny közben egy alkalmazás segítségével vagy a honlapunkra kattintva, a futam vége előtt egy óráig.
Maximális dicséret jár a Kecel Ring csapatának! Mindennel meg vagyunk elégedve, a depo, a versenypálya, a kiszolgálás mind-mind tökéletes. Tervezünk visszajönni jövőre is.

– mesélték a VIRA.HU-nak a szervezők: Offner István és Offner Olivér.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (78 db kép)
MEGOSZTÁS