A megyei első osztályú bajnokság 12. fordulójában az Akasztó FC vendége a fiatalokból álló Kecskeméti LC volt.

-Hirdetés-

Az egyik legjobb játékos, Patvaros Zsolt sérülés miatt nem lépett pályára, növelve ezzel a hazaiak esélyét, akik mindenképpen nyerni szerettek volna az elmúlt két mérkőzés döntetlenje után. A találkozó során az eddig jól szereplő akasztói védelem többször is hibázott, amit az ellenfél ki is használt.

Akasztó FC – Kecskeméti LC 1-3

A találkozó első félidejében sok helyzet nem alakult ki. Az egyetlen említésre méltó esemény a vendégek vezető gólja volt a 40. percben, amikor is egy előre vágott labdát Márki Bence szeretett volna kiengedni. A mögötte érkező Szedmák Roland azonban bele tudott pöckölni a labdába mielőtt az még elhagyta volna a játékteret, majd középre passzolt és a vendégek lövésre szánták el magukat. A bevetődő hazai védő Tratter kézzel ért a labdához, így jöhetett a büntető. A megítélt tizenegyest Bozsik Máté biztosan értékesítette (0-1).

Bánszki Dávid követi figyelemmel Varga Mihályt

A második játékrész elején gyorsan kettőre növelte előnyét a vendég együttes. A kiskőrösi származású Szedmák Roland csapott le egy labdára két védő között a hazai térfélen, majd berobogott azzal a tizenhatoson belülre, és a kijövő hazai kapus mellett lőtt a hálóba (0-2).

Szedmák Roland ezen labdaszerzése után szerezte meg a vendégek második gólját

Három perc múlva közel járt a Kecskemét a harmadik gólhoz. Ekkor Varga Mihály mehetett a kapura egyedül, azonban a kijövő Németh Zsolt eszén nem tudott túljárni, így a labda a  hazai kapusban kötött ki.

A 71. percben Gaál Márk kapott nagy labdát és az akció végén balról lőtt a hazai kapuba (0-3). Ezek után próbálkoztak a hazaiak legalább a becsületgólt megszerezni. A 75. percben közel is jártak hozzá. Kovács János lövését védte a vendégek hálóőre, majd a 87. percben közelről újra Kovács János került ziccerbe, azonban újra hárítani tudott a vendég portás. Egy perccel később már tehetetlen volt, Kovács János jobb oldalról megeresztett lövése landolt a bal alsóba (1-3), így a szépítőgólra futotta csak a hazaiaknak. A vendégek kihasználva az Akasztó hibáit, elvitték a három pontot Akasztóról.

Hol a labda? Mindenki azt figyeli

Szrenkó István vezetőedző, Akasztó FC:

– Sajnos három gólpasszt adtunk az ellenfélnek, egyéni hibáinkból. Úgy gondolom, hogy mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk. Ami eddig nem volt jellemző ránk, hogy ennyit hibázunk a védelemben, amely eddig jól állta a sarat. Most olyan hibákat követtünk el, amely azt eredményezte, hogy kikaptunk 3-1-re. A végén már három csatárral mentünk, a becsületgól meg is jött. De még egyszer mondom, amíg ilyen hibákból kapjuk a góljainkat, addig azok a meccsek mind vereséggel fognak végződni. Sajnálom a szurkolóinkat, nem ezt érdemlik. Hol a gól nem jön, amikor megvan a helyzetünk, hol meg folyamatos hibákat követünk el hátul. Nem is értem ezeket a dolgokat. El kellene rúgni a labdát, nem rúgjuk ki tizenhatoson belülről, akkor beadjuk csínybe a labdát amikor három védővel játszunk. Ezekből helyzetbe hozzuk az ellenfelet. A végén a becsületgólra futotta csak tőlünk a mai nap folyamán.

Nagy Lajos vezetőedző, Kecskeméti LC:

– Nagyon taktikus mérkőzés volt. Mind a két csapat remekül zárt vissza, jól védekezett. Egymás hibájára vártunk. Úgy érzem, mi jobban használtuk ki az adandó helyzeteinket. Az Akasztónak is voltak helyzetei és alakultak is, de úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. 3-0 is volt az eredmény és talán a végén kicsit el is fáradtunk ebben a nagy odafigyelésben, és így kaptuk a gólt a végén. Mind a két csapatnak gratulálok, mert egy jó színvonalú mérkőzést játszottak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS