Hogyan is indult, miért indult az imrehegyi ovis és iskolásmise? Mindenekelőtt örömteli, hogy igény mutatkozott rá, mind az óvoda és mind az iskola részéről.

Havonta egyszer, szerdán vannak ezek a szentmisék. Fél 11 órakor az óvodásoknak és fél 12-től  az iskolásoknak. Minden hónapban egy bábjelenet segítségével dolgozzuk fel a gyerekekkel a nyolc boldogság egy-egy tanítását. Az elmúlt szerdán: “Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa.” (vö. Mt 5,1-12) A bábjelenetben én, Tibor atya és Kukac beszélgetünk egy mindennapi helyzetről, pl. most Kukac szülinapi bulijáról, és az ott történtekből kerekedik ki a tanítás valamelyik Boldogmondásról, a nyolc közül. Kukac egy nagyon kíváncsi óvodás kisfiú, aki mindent tudni szeretne.

-Hirdetés-

 

Nagyon sokan vannak segítségemre az alkalmakra való készület és a szentmisék során is: Bátyai Gyöngyi sekrestyésünk, Pap József diakónus és felesége Emese, akik hittanárok is. No és persze nem utolsó sorban a zenei szolgálattevő – egyik óvodásunk édesapja és egyházközségünk oszlopos tagja – Tóth Péter, aki gitárral kíséri az óvodások énekét. Hála a tagintézmény vezetőknek is, Ledenyák Klárának és Vancsuráné Editnek. Egy nagyon szép és nemes összefogás valósul meg, ölt testet ezen alkalmak segítségével, a gyerekek javát, örömét szolgálva – mesélte Tóth Tibor, káplán. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS