Már évek óta nem volt igazi, fehér karácsony, sokunknak már csak gyermekkori emlékeink vannak arról, amikor térdig érő hóban vártuk a Jézuskát. Nem csoda, hogy évről évre egyre jobban vágyunk egy igazi, fehér karácsonyra. 

 

-Hirdetés-

Megérkeztek az első havi előrejelzések, amelyekből kiderül, milyen időjárásra számíthatunk karácsony környékén. Sajnos úgy tűnik, enyhe időjárás lesz idén decemberben is, december 24-én még a nap is sütni fog, a következő két napon pedig esőre számíthatunk – írja az Origo. 

FORRÁS: ACCUWEATHER.COM

 

Persze láttunk már olyat, hogy az előrejelzés tévedett, nem kell még teljesen lemondanunk erről az élményről. A tendencia azonban nyugtalanító, ami a fehér karácsonyokat illeti. Egyre kevesebb havas nap van decemberben:

Az elemzések szerint, 2014 és 2018 között már csak egy olyan nap volt decemberben, amikor havazott. 2050-ben pedig valószínűleg maximum kettő lesz, és az lesz a rendkívüli, ha fehér lesz a karácsony.

A kutatások szerint nálunk is esélytelenebbek erre: Bécs, Amszterdam, New York vagy Berlin, és teljesen lemondhatnak a fehér karácsonyról: a párizsiak, a londoniak és a brüsszeliek.

 

Forrás: https://www.feol.hu/
Kép: pexels.com 
MEGOSZTÁS