Ha tél, akkor karácsony, ha karácsony, akkor advent. Az adventi időszakban pedig az adventi naptár nem hiányozhat a családok életéből, legyenek fiatalok vagy akár idősek!

Ebben az évben Kecel is összefogott és megalkotta a település élő és világító adventi kalendáriumát.

-Hirdetés-

Magyarországon már 96 településen díszítik és kutatják az adventi ablakokat, ebből is látszik, hogy van igény a szépre, a jóra.

Azok a települések szerepelnek rajta, ahol a solymári minta alapján a világító adventi kalendárium játékot megszervezik

Kecelen is minden nap másnak a kidíszített ablaka világít, ha pedig egyszer “kinyitotta” az ablakot a díszítő, akkor onnantól minden este “nyitva” lesz az utolsó napig, és Szenteste napján egyszerre fog világítani az összes ablak.

Hogy melyik nap és hol található a sorszámmal ellátott kidíszített világító ablak? Az meglepetés! Azt bizony az adventi paparazzoknak kell majd naponta megkeresniük, lefényképezniük és feltölteniük a képet az  Adventi Ablakok- Kecel csoportba, este 8 utáni időpontban, hogy a többi keresgélőnek ne nyújtson segítséget előre.

Egy kis segítséget azért adnak a szervezők a csoportban: minden nap kitesznek egy térképet, amelyen egy behatárolt terület jelzi az aznapi “kinyitandó” ablak helyét.

“Magyarországon már sok településen kipróbálták ezt a játékot és a tapasztalat az, hogy ennek segítségével kimozdultak a családok és a baráti társaságok egy közös élménnyel teli “nyomozásra”. A csoport nyilvános, mindenki megtalálhatja és láthatja a bejegyzéseket, így oszthatók is lesznek. Köszönet a Kiskunhalasi szervezőknek a sok segítségért!”

– írja Herczeg-Ficsor Dorina a csoport facebook oldalán.

MEGOSZTÁS