A keceli Kiss Kata lassan 40 éve dolgozik a szakmában, ebből 34 éve használja az Ilcsi natúrkozmetikumokat. Lojalitását, szakmai rátermettségét és hozzáértését elismerve Molnár Ferenc a cég tulajdonosa és vezetője személyesen adta át az Örök Ilcsi Referencia Kozmetikus díjat Katának. 

-Hirdetés-

Személyes tapasztalatból tudom alátámasztani, hogy Kata ezt az elismerést maximálisan kiérdemelte. Több mint 20 éve, hogy először tévedtem be az üzletébe, amikor a barátnőmmel háromlábú bohócnak szerettünk volna beöltözni az általános iskolai farsangi bálon, és szakmai segítségre volt szükségünk. Akkor még nem lehetett sehol arcfestéket kapni, ezért feladta a leckét, hogy hogyan meszeljük hófehérre a bohóc arcunkat.
Kata volt az egyetlen kozmetikus, aki hajlandó volt foglalkozni a mi kis problémánkkal. Javaslatára erős krémes alapra hintőport tettünk, és a hibátlan bohóc jelmezünkben meg is nyertük az első díjat.

Kata ekkor nyerte el az én bizalmamat, amit azóta sem veszítettem el irányába. Rajtam kívül még számtalan olyan nő van Kecelen, akinek azóta is töretlen lelkesedéssel segít tinédzserkori bőrproblémákkal való küzdelemben, akinek az esküvőjére ízléses sminket készít, segít a szüléskor összeszedett narancsbőr kezelésében vagy ráncait igyekszik késleltetni. Nem én vagyok az egyetlen azok közül a vendégek közül sem, akiknek már a lányai, unokái is hozzá járnak.

Honnan jött ez az elköteleződés az Ilcsi termékeivel kapcsolatban?

1986-ban egy rendezvényen találkoztam először Ilcsi nénivel és a termékeivel. Akkoriban az elköteleződés legalább annyira szólt Ilcsi néni személyiségének mint a termékeinek. Ő már akkor nagy tapasztalattal rendelkezett a kozmetikus szakma területén, hiszen az első saját készítésű krémeit 1958-ban kezdte el saját kezűleg készíteni. Lelkesedése, határozott fellépése és szakmai tudása azonnal meggyőzött arról, hogy nekem is ebbe az irányba kell mennem. Tulajdonképpen az ő hatására lett belőlem igazán elhivatott kozmetikus.

Mi fogott meg leginkább az Ilcsi termékekben?

Egy őrjegi tanyán nevelkedve egészségügyi problémáink esetén először a kertben található gyógynövényekhez nyúltunk segítségért. Nagyon tetszett, hogy Ilcsi néni termékei kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, mindenféle adalékanyagtól és tartósítószertől mentes készítmények. Később persze saját vendégeim tapasztalatai és visszajelzései is magukért beszéltek. 

Ennyi éven át soha nem estél kísértésbe, hogy más márkát is kipróbálj?

A piacon gombaként megjelenő kozmetikai termékek hatására én is sokmindent kipróbáltam, de ebben a termék családban mindenre találtam megoldást, így teljesen elköteleződtem az Ilcsi kozmetikumok mellett. 
Sosem hittem abban, hogy a szuper, modern technikával előállított szintetikus készítmények bármivel is jobbak lennének a természetes alapanyagoknál. És az idő engem igazolt. Lassan az egész világ kezd besokallni a rengeteg adalékanyagtól, amelyek nagy részéről kiderült már, hogy többet árt, mint amennyit a krémek hatóanyagai használnak. 

Milyen problémákkal fordulnak hozzád leginkább a vendégeid?

A legkülönfélébb bőrproblémákkal találkozom nap mint nap. Legutóbbi nagy sikerélményem az volt, amikor egy másodfokú égési sérülést sikerült úgy rendbe hozni, hogy a sérült nem szorult kórházi ápolásra. De volt már, hogy cukorbetegségben szenvedő fiatal vendégem nem gyógyuló lábszárfekélyét is sikerült kezelni. 

Hogy tudsz ennyi éven át helyt állni a szakmában?

Talán az a vágy adja a lendületet, hogy segíteni szeretnék az embereken. Soha nem volt könnyű dolgom kozmetikusként. Eleinte két gyerekét egyedül nevelő anyaként kellett helyt állnom, ma pedig a feltörekvő generációval kell lépést tartanom. De úgy érzem, megállom a helyem.

Az elmúlt negyven évben soha nem hagytam abba a tanulást, mindig nyitott szemmel jártam, és szívtam magamba a szakmámmal kapcsolatos információkat. Ilcsi néni is folyamatosan fejlesztette a termékcsaládját, és én minden továbbképzésén részt vettem, hogy kövessem a szakma fejlődésével. Vendégeim problémáját mindig is a sajátomnak éreztem, és igyekszem mindenre a legjobb tudásom szerint megoldást találni. 

Hol lehet megtalálni téged, és hogyan tudunk bejelentkezni hozzád?

Kecelen a Szabadság u. 11. szám alatt van az üzletem, ahol szeretettel várok minden érdeklődőt. Érdemes előre időpontot egyeztetni telefonon a következő számon: 06704236123 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS