Pivarcsi Csaba, Csengőd polgármestere a hamarosan megjelenő év végi összefoglalójában úgy fogalmazott, hogy ez az év munkás és dolgos volt. Valóban így lehetett, mivel vezetőként szeambenézett a járvánnyal, mellette folyamatosan fejlesztették a települést. De hogyan fog telni egy ilyen év után a karácsonya? Pivarcsi Csaba válaszolt.

-Hirdetés-

„Az év konklúziója az, hogy elfáradtunk, de ennek a sok munkának lesz eredménye. Sok olyan dolgot sikerült elvégezni, ami más, jobb pályára állította Csengődöt. Ha a környezet is segít, akkor sokkal normálisabb, élhetőbb évek elé nézhet a település.

De hogyan telik a karácsony? Szűk körben otthon. Nálunk az a legfontosabb ilyenkor, hogy együtt legyünk. Ez egyben a legnagyobb öröm: sokat dolgozunk, és keveset tudunk minőségi szempontból együtt lenni. Ilyenkor erre összpontosítunk. Volt olyan, amikor el is utaztunk, vidéken töltöttük az ünnepet. 

Családi rendezvények mindig vannak, ilyenkor a szülőkhöz, testvérekhez megyünk. Idén most annyival különlegesebb lesz, hogy az idei évben sokkal szűkebb körű lesz. Abban nem vagyok biztos, hogy most a szüleimmel együtt fogunk karácsonyozni, legalábbis eddig úgy állapodtunk meg, hogy nem fogunk közösen ünnepelni.

Ilyenkor nem hiányozhat az ünnepi asztalnkról az aszalt szilvával töltött csirkemell, baconbe tekerve, melyet a feleségem és a nagyobbik lányom készítenek el közösen. Én általánosan szeretek főzni, sütni, úgyhogy elmondhatom, hogy ilyenkor is felveszem a kötényt. Nagyon szeretek bográcsozni, úgyhogy az ilyen jellegű ételeket mindig én készítem el” – tájékoztatott Pivarcsi Csaba, Csengőd polgármestere. 

Kép: Pivarcsi Csaba archív.

MEGOSZTÁS