Egész év során nehéz döntéseket kellett meghoznia Gubacsi Gyulának a koronavírusnak is köszönhetően. Rendezvények nagy többségét lemondták, de  a fejlesztések folyamatosak voltak 2020-ban. Egy ilyen év után jogos a kérdés: hogyan fog telni Fülöpszállás polgármesterének a karácsony. 

-Hirdetés-

„Ami nagyon fontos számomra ilyenkor, az a család. A nyugalmat azért nem mondom, mert egy polgármesternek 0-24 órás feladatot jelent a település irányítása. Tehát, ha karácsonykor hívnak telefonon, akkor karácsonykor fogom felvenni. Ez teljesen egyértelmű. A polgármesteri nem egy 8 órás munka, ezt 2014-ben, amikor megválasztottak tudtam, hogy így lesz. De ha lesz rá mód – és bízom benne lesz – akkor a családdal fogjuk ünnepelni, négyesben.

Van egy 7 éves lányom és egy 9 éves fiam. A plusz idő mindig tőlük jön el, amit senki sem fog visszaadni soha. Nagyon szeretném, hogy lenne a két ünnep között egy kis nyugalom, akkor nagyon szeretném azt velük tölteni a családlátogatások, ajándékozások mellett.

Az ételek esetében elmondható, hogy nem maradhat el az ünnepi asztalról a halászlé, amit apósom főz minden évben. Én magam nem eszem a halat, de a család nagyon szereti. Szilveszterkor a pulyka a főfogás. Egyébként én is szívesen töltöm az időmet főzéssel, amiért a gyermekeim rajonganak. Ebből kifolyólag a készülődéskor is szívesen beállok a konyhába segédkezni. 

Nálunk éve óta hagyomány, hogy folyamatosan megyünk: Szentestét anyósomnál töltjük, ott az egész család összejön. Másnap édesanyámnál vagyunk. A karácsonyt mindenképpen a család körében ünnepeljük” – tájékoztatotta portálunkat Gubacsi Gyula, Fülöpszállás polgármestere. 

MEGOSZTÁS