Az élet minden területére, de különösen a sportra nagy hatással volt és van is a járványhelyzet. A korlátozó intézkedések miatt a keceli sportcsarnok működése is jelentősen megváltozott az utóbbi hónapokban.

-Hirdetés-

A sportcsarnok vezetőjét Verba Józsefet kérdeztem a tavalyi évről és a most kialakult helyzetről.

Verba József

-Hogyan áll össze a sportcsarnok napi programja?

-Egy átlagos hétköznapon 06.30-kor nyitunk és 7.30-8.00 órától állunk az általános iskola rendelkezésére. Jelenleg a felső tagozatos osztályok használják testnevelés órára délelőtt a sportcsarnokot. Az járványhelyzetben és attól függetlenül is az iskola 13.30 vagy 15.15 óráig használja a sportcsarnokot a plusz testnevelés órák függvényében. A délutáni programok most a járványhelyzet miatt szünetelnek és jelenleg csak az iskolai sport az engedélyezett az épületben. Normál helyzetben itt tartanák edzéseiket a kézilabdások, a labdarúgók, lennének mérkőzéseik és különböző tornáik. Az egyéb egyesületek és az amatőr sportolók sem jöhetnek most a sportcsarnokot használni, de az ilyen jellegű foglalkozásoknak általában – járványmentes időszakban – a könyvtár melletti kisebb tornacsarnok ad helyet. Az elmúlt időszakban bérleményként a soltvadkerti női és férfi, valamint a kiskőrösi női és férfi kézilabda klubok vették igénybe a sportcsarnokot. Jelenleg három fő látja el a sportcsarnok üzemeltetési feladatait, akikkel a karbantartási munkálatokat hajtjuk végre.

-A járványhelyzet milyen változásokat hozott a mindennapi működésbe?

-Ameddig engedélyezett volt az edzések, tornák megtartása és a mérkőzések lejátszása a sportcsarnokban, addig rendszeresen végeztük a lázméréseket. Minden csak zártkapus körülmények között kerülhetett megrendezésre, és csak a hivatalos személyek, a versenyigazolással rendelkező sportolók jöhettek be az ajtón. Kiemelten figyeltünk a fertőtlenítésre, ezért 30 percenként áttöröltük a kispadokat, korlátokat, valamint az öltözőket is tisztítottuk, ami az iskolai használat miatt most is érvényben van. Reggel, amikor a gyermekek beérkeznek az iskolába, akkor a testnevelés órát tartó tanár végzi el a diákok lázmérését. Az önkormányzat vásárolt a sportcsarnok számára három lázmérőt, amivel az ilyen jellegű ellenőrzéseket el tudjuk végezni.

-A tavalyi évet, a mostani helyzetet, hogyan tudnád értékelni?

-Sok sportbaráthoz, sportvezetőhöz, intézményvezetőhöz hasonlóan én is nagyon el vagyok keseredve amiatt, hogy a járványhelyzet ilyen mértékbe beleszól a működésünkbe. A mostani helyzet teljesen felborította az emberek mindennapi életét nem csak a sportban, hanem azon kívül is. Igen kevés eseményt, programot tudtunk megtartani, de tudomásul kell venni, hogy most az egészség a legfontosabb. Megpróbálunk napi szinten alkalmazkodni ehhez az új helyzethez és nagyon remélem, hogy hamarosan visszarendeződik minden a normál viszonyok közé. A rendelkezések értelmében február 1-ig marad a sportcsarnok korlátozott keretek közötti iskolai működése és nagy várakozással, valamint felkészülten várjuk a vírus utáni időszakot. Az új évre mindenkinek sok erőt, kitartást és jó egészséget kívánok!

MEGOSZTÁS