Egy hajósi pincében és egy kiskunmajsai ingatlanban találták meg a kiskunhalasi rendőrök az ültetvényeket.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai – a főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály rendőreinek közreműködésével – összehangolt akció során 2021. január 20-án 13 órakor őrizetbe vettek két kiskunmajsai férfit kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt.

-Hirdetés-

A gyanúsítottak a jelenlegi adatok alapján 2020 novemberétől egy hajósi borospincében termesztettek kendernövényeket, és több fogyasztónak is értékesítettek kábítószert.

A bűntársak lakásaiban a terjesztésre szolgáló segédeszközöket (mérleg, bontott és bontatlan műanyag tasakokat), és csíráztatókban növényi egyedeket találtak a nyomozók és a főkapitányság kutyás rendőre. Az egyenruhások így összesen 90 tő kendernövényt foglaltak le.

A nyomozás során az is kiderült, hogy az egyik férfi élettársa vásárolta a hajósi pincét, tudva arról, hogy ott milyen tevékenységet akarnak folytatni. Párja egyébként a nő beleegyezésével a közös lakásuk egyik szobájában csiráztatta a növényeket. Az asszony ellen szintén büntetőeljárás indult kábítószer-kereskedelem miatt, de ő jelenleg szabadlábon védekezhet.

A rendőrök előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására.

Forrás: police.hu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (3 db kép)
MEGOSZTÁS