Két jó formában lévő csapat találkozott egymással az akasztói műfüves pályán. Az elmúlt két mérkőzését megnyerő Harta a szintén – az újraindulás óta – hibátlan Kiskunfélegyházát fogadta. A vendégek éppen a listavezető Kiskőrös elleni hétközi győztes rangadó után érkeztek erre a találkozóra.

-Hirdetés-

A hideg idő ellenére is nagy elánnal vetették bele magukat a játékba a csapatok, de végül a vendégek örülhettek:

Harta SE – Kiskunfélegyházi HTK 1-2

A Harta hálóőrének, Pölöskei Tamásnak többször is védenie kellett a találkozón

A mérkőzés elején kissé meglepte a Harta a vendégeket, mivel már a 8. percben megszerezték a vezetést: A két vendégvédő nem értette meg egymást, a labdára pedig Hamar Erik csapott le szemfülesen és gurított a vendég kapu bal sarkába 1-0. A kezdeti hazai rohamok után kezdte átvenni a játék irányítását a KHTK, aminek a 33. percben született meg az eredménye: Egy baloldali beadás után remekül vette le a labdát Nagy Dániel, aki a labdaátvétel után kilőtte a hartai kapu bal alsó sarkát 1-1. A 40. percben egy veszélyesen beadott Ivacs szöglet után az üresen maradó Szalánczi lőtt nagy helyzetben mellé. Két perccel később a vendégek részéről Oroszi Dániel lövése kerülte el centikkel a kaput. Így 1-1-es döntetlennel vonultak a csapatok a pihenőre.

Csehi Tamást próbálja megállítani Horváth Balázs

A második játékrészben is próbált érvényesülni a Kiskunfélegyháza. Már a 47. percben meg is tornáztatták Pölöskeit. Szabó Dávid lövésénél kellett résen lennie a hartai portásnak. Három perccel később újra Szabó került helyzetbe azonban gólt akkor sem tudott szerezni, ugyanis lövése éppen elkerülte a kaput. Az 57. percben ezúttal Szabó volt az előkészítő. Beadása után közelről Nagy Viktor sodorta a labdát a hartai hálóba. Azonban a partjelző zászlaja emelkedett. Így les gyanánt érvénytelenítette Kiss László játékvezető a találatot. A 62. percben sikerült megfordítani a találkozót a vendégeknek. Szabó Dávid baloldali szöglete után a felugró Nagy Viktor fejese landolt a hartai háló jobb felső részében 1-2. A 66. percben Oroszi Dániel lövése ment el centikkel a felső léc felett. A találkozó további részében a Harta próbált mindent megtenni az egyenlítésért. Azonban igazán nagy ziccert nem sikerült kialakítaniuk. A 90. percben a csereként beállt Makai szép egyéni akciója után kellett újra védenie Pölöskeinek. Így a Kiskunfélegyháza már zsinórban a negyedik mérkőzését nyerte meg az újraindulás óta.

Nagy Viktor fejese után a jobb felsőbe tartó labda, mely találattal a Kiskunfélegyháza megnyerte végül a találkozót

Csehi Tamás játékosedző Harta SE:

– Nem tudom elmarasztalni a csapatot, hiszen egy jobb együttestől kaptunk ki. Megtettünk mindent. Ez látszott a pályán is, hiszen az elején megleptük őket. Gyorsan vezetést szereztünk, de azonban folyamatosan kezdték átvenni az irányítást. A csapatomnak megint csak gratulálni tudok. Küzdeni tudásból megint jók voltunk. A végéig mentünk, próbálkoztunk. Jó úton járunk és remélem erről nem is fogunk letérni. Gratulálok a Kiskunfélegyháza csapatának és további sok sikert kívánok nekik.

Némedi Norbert játékosedző Kiskunfélegyházi HTK:

-Hat nap alatt a harmadik mérkőzésünket játszottuk. Azt gondolom ez benne volt egy kicsit a mai találkozóban a mi oldalunkról. Végig volt egy nagyobb mezőnyfölényünk. A nagyobb helyzeteinket sajnos nem sikerült kihasználnunk. De ha az összképet nézem, akkor közelebb álltunk a győzelemhez és megérdemelten szereztük meg a három pontot.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS