A kiskőrösi nyomozók vádemelést javasolnak egy keceli férfi ellen, aki egy osztatlan közös tulajdonra hordott építési törmeléket, valamint néhány köbméter szemetet a város külterületi részére is leborított – írja a police.hu. 

Forrás: police.hu

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság lakossági bejelentés alapján indított nyomozást 2020 májusában hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt. A nyomozás során kiderült, hogy egy 65 éves férfi körülbelül másfél éven keresztül építési törmeléket, gumiabroncsokat, vasanyagot és műanyag hulladékot halmozott fel egy belterületi ingatlanon, amelynek résztulajdonosa. A férfi tevékenységéről a tulajdonostársak egyáltalán nem tudtak.

-Hirdetés-

A keceli illetőségű gyanúsított – már az ellene folyó büntetőeljárás hatálya alatt – a város külterületén is szemetelt. Egy dűlőúton két kupac, körülbelül 60 köbméternyi sittet helyezett el. Ezt azzal magyarázata később, hogy az úton az építési törmeléket szét akarta teríteni. A hatályos jogszabályok szerint azonban hatósági engedélyekhez kötött minden olyan tevékenység, amely összefüggésben van a hulladékgazdálkodással, annak hasznosításával vagy kezelésével.

Forrás: police.hu

A szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a rendőrök környezetvédelmi szakértőt rendeltek ki. A szakértői vélemény alapján a férfit kétrendbeli hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt kihallgatták. Időközben a gyanúsított a szemetet mindkét területről elhordta, így mérsékelte a természetes környezetben okozott károkat.

A nyomozás a napokban befejeződött, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Forrás:police.hu

MEGOSZTÁS