Az 1980-as évek elejétől működő Keceli Motocross SE. A sport egyesület minden szezonban több saját rendezésű versennyel várja a sportolókat és az érdeklődőket egyaránt. A régi elnök, Kelemen József halála után 2019 őszén Tukacs Tamás lett az egyesület vezetője.

Az egyesület új vezetője elmondta, hogy már gyermekkora óta segíti a Keceli Motocross SE munkáját és aktív részese a helyi versenyek megszervezésének. Jelenleg mintegy 100 tagot számlálhat az egyesület, melyben kisebb számban vannak környékbeliek, és megyén túliak is. A hazai rendezésű versenyek közül, 2020 októberében adott otthont legutóbb egy eseménynek a Kecel Ring. Ezt követően a járványhelyzet és a téli időszak miatt már nem volt újabb keceli verseny.

-Hirdetés-

Jelenleg különböző fejlesztéseket végez el önerőből a Kecelringen az egyesület. Mint a lelátó felújítása, a tetőszerkezet cseréje, a pálya nyomvonalának növelése, módosítása, a villamos áram rendszer korszerűsítése és további vizes blokkok építése.
A tervek között szerepel, hogy a továbbiakban a fejlesztési tervek megvalósítására élni szeretnének a pályázati lehetőségekkel.

Tukacs Tamás (a képen balra)

Az egyesület nagy várakozással tekint az idei évre.

Az elképzelések szerint, az idei szezont áprilisban, egy Pintér Futammal indítanák. Az autócross versenyen a szériától, az épített típusokon át minden kategóriában indulhatnak majd a résztvevők.
A második Pintér Futamot májusban tervezik megrendezni.
A júniusi III. Pintér Futam az elképzelések szerint kétnapos lenne, mely során Quad Országos Bajnoki Futamot is szeretnének rendezni.
Ezt követően a IV. Pintér Futam júliusban lenne, az V. augusztus 1-jén, a VI. pedig augusztus 29-én.
Az év utolsó felében szeptember elején újabb Quad Országos Bajnoki Futam, és ebben a hónapban még egy Országos Gyorsasági Roncsderbi is szerepel a versenynaptárban.
Az évet októberben egy szezonzáró Pintér Futam foglalná keretbe. Az elképzelések szerint osztrák szervezésben, az év közben még lesz 1-2 alkalommal 24 órás autócross verseny is a Kecel Ringen. A futamokon általában 90-100 versenyző szokott elindulni nagy érdeklődés mellett.

A keceli versenyzők a tavalyi évben László Botond és László Belián junior kis-és közép kategóriában, míg László Bertold nagy kategóriában indulva több dobogós helyezést is szereztek. Idén is hasonlóan jó eredményeket várnak tőlük.

Az egyesület versenyeiről a Motoross S.E. (KECELRING) facebook oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS