A megyei első osztályú bajnokság 17. fordulójában az Akasztó a dobogóra pályázó Szabadszállást fogadta. A hazaiak egy nagyarányú Kiskunhalas elleni győzelem után, hazai pályán is szerették volna folytatni győztes sorozatokat.

-Hirdetés-

A találkozó kevés helyzetet hozott. Az első nagy ziccer a hazaiak előtt adódott. Vincze Sándor remek passzal szolgálta ki a védőit lefutó Juhász Tamást, aki egyedül mehetett a vendég kapura: azonban a labdát a kijövő vendég hálóőr reflexszel kitolta. Ez a kihagyott helyzet perceken belül megbosszulta magát. Márkus Norbert ívelése találta meg a baloldalon Máruskát, aki egy azonnal fejessel szerezte meg a vendégeknek a vezetést 0-1. Tíz perc múlva máris jött a hazai egyenlítés. Márki Bence remekül indította a bal szélen elfutó Juhász Tamást, aki védőjét lerázva laposan középre tette a labdát a teljesen üresen érkező Vincze Sándorhoz, aki közelről a vendég hálóba lőtt 1-1.

Vincze Sándor (kékben) egyenlített

A második félidőben is jobbára a hazaiak birtokolták a labdát. Az 50. percben Vincze Sándor remekül szolgálta ki a mellette érkező névrokonát, Vincze Dezsőt. Ő jó húsz méterről vette célba a kapu jobboldalát. A vendégek kapusa Németh azonban hárította a jobb alsóba tartó lövést. Két perc múlva azonban már tehetetlen volt. Egy szépen végig futtatott hazai akciót követően, egy bal oldali lövés után már Némethen is túljutott a labda. A középen érkező Juhász Tamás pedig csúszva bekotorta a lasztit a vendég hálóba. Máris a hazaiaknál volt az előny 2-1.

Bánszki Dávid és Márkus Norbert küzd a labdáért

Ezek után is mentek az akasztóiak. A vendégek is próbáltak egyenlíteni, azonban igazán nagy lehetőségük nem volt. A játék képét nézve mondhatni megérdemelt hazai siker született. Az Akasztó újra hátrányból fordítva tudott nyerni, és elkezdte a felzárkózást a középmezőny felé.

AKASZTÓ FC – SZABADSZÁLLÁSI SE 2-1

Akasztó: Gombár, Cebei, Vincze D. (Tratter), Bányai, Vincze S., Juhász T., Geiger (Szabó Sz.), Szabó Zs. (Font), Márki, Dobosi, Bánszki

Szabadszállás: Németh K., Márkus (Golovics), Pandur, Varga M., Gavula, Bajusz (Csurka), Hegedűs, Máruska, Gáspár, Kiss Sz., Zsíros Á.,

Gól: Vincze Sándor a 42., Juhász Tamás az 52. illetve Máruska a 32. percben.

Az akasztói Juhász Tamás próbál labdát szerezni. Aki egy gólpasszal és egy góllal vette ki részét csapata győzelméből

Judák László, technikai vezető Akasztó FC: „Amit ígértünk előzetesen, hogy a játékosok mindent megtesznek a győzelemért, az most is meglátszott. Már múlt héten vasárnap is látszott a csapaton Kiskunhalason, hogy a játékosok kezdik utolérni a formájukat. Jó erőben és passzban van az együttes. Hozzá kell tennem, hogy egy nagyon jó csapatot győztünk le: Egy nagyon szívós, támadó futballt játszó ellenfélt. Mind a két csapat nyerni akart. Nekünk több volt a ziccerünk és szerencsére ezekből kettőt gólra tudtunk váltani, amivel megnyertük a mérkőzést. Nagy öröm ez számunkra. Készülünk a következő mérkőzésre.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS