A megyei U15-ös futsal bajnokságban nagyon szép sikert ért el a Kecel FC korosztályos csapata. Nem volt egyszerű ez az idei bajnokság, mert a Covid helyzet miatt szinte az összes meccset zártkapuk mögött voltak kénytelenek lejátszani, így nem volt, aki a lelátókról szurkoljon a csapatnak.

A fiatalok a bajnokság utolsó találkozóját hazai környezetben játszották, amikor március 7-én a Kecskemét csapatát látták vendégül.

-Hirdetés-

A keceliek nagyszerű teljesítményt nyújtva nyertek: Nagy Kristóf-2, Sendula Norbert-2, Györgye Zalán Nikolasz-3, Béleczki Dániel és Fejes Máté góljaival 9-4-re (4-1).

Ezzel a győzelemmel a keceli fiatalok megnyerték a 10 csapatos U15-ös megyei futsal bajnokságot. A Kecel FC idén fogja ünnepelni 100. születésnapját, ennél szebb ajándékot nem is adhattak volna a fiúk. A találkozó után a győzelemért járó kupát és az aranyérmeket a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség részéről Torbavecz Tamás, valami Haszilló Ferenc polgármester adták át a csapat tagjainak.

Sendula Attila

Sendula Attila – Kecel FC U15 edzője:

-A mai találkozón a csapat az egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a szezonban. Az őszi szezont nehezen kezdtük, mert sajnos a járványhelyzet miatt a helyi sportcsarnokot nem tudtuk használni és így minden mérkőzésünket idegenben játszottuk le. Úgy gondolom, hogy a tavaszi itthoni találkozóink alkalmával már mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújtottunk. A kecskemétiek ellen kihasználtuk a fizikai előnyünket és nagyon koncentráltan játszottunk az utolsó percig. A bajnokság során 12 játékos volt a keretben, akik mindegyike pályára léphetett. Ki szeretném emelni, hogy a Kecskemét elleni idegenbeli mérkőzésen szenvedtünk csak vereséget, a többi találkozónkat megnyertük. A csapat minden játékosa szerepet játszott ebben a szép sikerben, de ki kell emelnem Györgye Zalán Nikolaszt, aki 56 találatával a bajnokság gólkirálya lett. A fiúk a továbbiakban majd a nagypályás korosztályos utánpótlás bajnokságokban fognak szerepelni.

A Kecel FC U15-ös futsal bajnokcsapata
Hátsó sor (balról): Haszilló Ferenc – polgármester, Sendula Attila – edző, Györgye Zalán Nikolasz, Sendula Norbert, Fejes Máté, Vörös Ákos, Csikós Dávid, Verba József – Kecel FC, Torbavecz Tamás – Megyei Labdarúgó Szövetség
Első sor: Bobek Gergő, Kolompár Norbert, Béleczki Dániel, Nagy Kristóf, Jónás Noel, Horváth Gábor
Kapusok: Vida Roland, Vancsik Zsombor

Haszilló Ferenc – polgármester:

-Nagy öröm számomra, hogy az U15-ös futsal csapatunk bajnoki címet nyert. A Kecel FC futsal csapatai két éve szerepelnek a megyei bajnokságban Herczeg Róbert és Sendula Attila edzők vezetésével. Azért is nagy öröm ez a szép siker, mert idén ünnepli megalakulásának 100. évfordulóját a keceli labdarúgó klub. A jeles alkalomból ünnepséget szervezünk június 12-re és a fiatalok szép eredménye méltó ehhez az évfordulóhoz. Úgy gondolom, hogy minden önkormányzatnak, így Kecelen is nagyon fontos a sportolók jó szereplése. Az idei évben az önkormányzat a keceli labdarúgás fennállásának 100. évfordulóját és egy TAO pályázat keretében a Kecel FC-t támogatja kiemelten. Pályázati forrás bevonásával szeretnénk egy szabadidős sportparkot kialakítani a mostani labdarúgó pálya mellett. A tervek megvalósítása érdekében 260 millió forintos fejlesztésre adtunk be pályázatot és kedvező elbírálás esetén a sportpark átadását az idei év végére, a jövő év elejére tervezzük.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS