Tázlár Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-16-BK1 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. A 133 945 962 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében a polgármesteri hivatal, az általános iskola és tornaterem épületeinek energetikai korszerűsítése, energetikai fejlesztése valósult meg.

A projekt célja a tázlári polgármesteri hivatal és az általános iskola és tornaterem épületeinek energetikai korszerűsítése, amely által az épületek energiatakarékos és költséghatékony működtetése valósult meg.

-Hirdetés-

Az általános iskola és tornaterem esetében a homlokzati hőszigetelés 16 cm EPS-es került bevonásra, teljes nyílászáró cserére került sor, továbbá a padlásfödém 20 cm-es a lábazati hőszigetelés pedig 10 cm-es szigetelést kapott. A polgármesteri hivatal vonatkozásában ugyancsak sor került a homlokzat, padlásfödém és a lábazat szigetelésére.

Jelentős gépészeti beavatkozásra is sor került az önkormányzati ingatlanok vonatkozásában. Megtörtént a termosztatikus szelepek felszerelésére, kondenzációs kazán telepítésére, valamint lecserélésre kerültek a hőleadó egységek is.

A pályázat keretében sor került az ingatlanok teljes akadálymentesítésére is.

A fejlesztésnek köszönhetően a fent megjelölt ingatlanok kapcsán lehetővé vált a károsanyag kibocsátás mérséklése, valamint az önkormányzat működési költségeinek komoly mértékű csökkentése, tekintettel a hatékonyabb energiafelhasználásnak, valamint a már korábbiakban megvalósult napelemes fejlesztéseknek.

 

További információ:www.tazlar.hu

Sajtóközlemény
2021.03.11. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS