A járványügyi helyzet nemcsak a nehézségeket, a kétségbeesést és a fájdalmat hozta el, hanem sokakban felébresztette a segítő szándékot is. A Csengődi Napköziotthonos Óvoda dolgozói már tavaly tavasszal is gyorsan reagáltak. Maszkok varrásával segítették a járványügyi védekezést.
Idén a húsvéti készülődést kötötték össze jótékonykodással.

Ebben a sötétnek tűnő időszakban ünnepeink fényesítik meg otthonainkat – kezdi Kuncz Tímea óvodavezető. Idén a húsvétra és anyák napjára sem készülhetünk együtt a gyerekekkel, a családokkal, de óvodánk dolgozóival rájuk gondolva alkotunk, felidézve a közös élményeket. A saját kézzel és sok szeretettel varrt nyuszik, virágok a húsvétot, a tavaszi megújulást idézik meg. Várva, hogy az otthonokat díszíthessék és a gyermekek játszhassanak velük. Az általunk készített, megvásárolható ajándékokkal, felajánlásokkal igyekszünk új utakat találni óvodásaink támogatására.

-Hirdetés-

Miközben szorgoskodtunk, fogalmazódott meg többünkben, hogy a beteg gyerekek is örülnének az ajándéknak – veszi át a szót Budaváriné Gubán Mária óvónő. Korábban is volt már rá példa, hogy a kecskeméti gyermek sürgősségi osztályra vittünk magunk készítette figurákat, csak akkor az ovisainkkal együtt mentünk. Most ez sajnos nem megvalósítható. De ebben az ajándékban az óvodai ügyeletet igénybe vevő gyerekeink munkája is benne van, a nyuszikat tartalmazó dobozt ugyanis ők készítették.

Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk az érzékenyítésnek erre a formájára is. Fontosnak tartjuk az inkluzív nevelés szellemében a befogadó-elfogadó szellemiséget a gyakorlatban is megvalósítani – mondja Kuncz Tímea. A néphagyomány őrzése is kiemelt fontosságú nálunk. Az általunk varrt figurák jól példázzák, hogy a műanyag helyett egyszerű rongyokból egy tűvel is lehet időtálló értéket teremteni. És persze társult ehhez az alkotás öröme, az önfejlesztés, a közösség ereje, mely kismértékben enyhíti a gyerekek távollétében fellépő hiányérzetünket is – fogalmazott az óvodavezető.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztályán dr. Balázsik Andrea főorvos, Pakai Istvánné Júlia vezető ápoló és Dittmayer Péter ápolási igazgató fogadta az adományokat.

Nagy örömmel és hálával vették át az ajándékot, külön megköszönve, hogy a gyerekekre gondoltak a csengődi óvoda munkatársai. Mint elmondták, amióta a járványidőszak tart, a csecsemő- és gyermekosztályon fekvőbeteg ugyan kevesebb van, de az ambulancián megnövekedett a forgalom. A vidám, színes figurák pedig minden bizonnyal örömet, vidámságot csempésznek a kis betegek kórházban töltött napjaiba, a tavasz ígéretével is segítve mielőbbi felgyógyulásukat. Ki szívét osztja szét…

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS