Fülöpszállás – mint a legtöbb kistelepülés – üdvözli a Magyar Falu Program új kiírásait, hiszen hatalmas lehetőségek vannak benne az ekkora méretű települések számára. Százszázalékos intenzitással, viszonylag széles körben, különböző célterületeken lehet pályázni, különböző összegekre illetve fejlesztési elképzelésekre, tájékoztatta hírportálunkat Gubacsi Gyula Fülöpszállás polgármestere.

Fülöpszállás önkormányzata az elmúlt években többször is sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében, és számos felújításra nyertek pályázati támogatást. Ilyen volt az orvosi eszközbeszerzés, az óvodai udvar kialakítása, továbbá különböző rendezvények megszervezése is. Egyetlen pályázati kiírást sem fognak kihagyni a jövőben sem, tájékoztatott Gubacsi Gyula Fülöpszállás polgármestere.

Gubacsi Gyula: Az elsődleges idei cél a kommunális fenntartó gép beszerzése lesz.
-Hirdetés-

A település első embere arról tájékoztatott, hogy az idei évben a gépbeszerzés lesz a középpontban. Sikeres pályázat esetében a forrásokat a közterület fenntartásra szeretnék fordítani, hiszen egyre kevesebb a fizikai munkaerő a településen is, így a gépesítésben látják a megoldást. Az elsődleges idei cél a kommunális fenntartó gép beszerzése lesz. Várhatóan erre már április folyamán benyújtják a pályázatot.  

Több vasat tart egyszerre a tűzben az önkormányzat, mivel a TOP2 pályázati konstrukcióra is van tervük: „egy prioritási sorrendet készítettünk, hogy mit is szeretnénk Fülöpszálláson megvalósítani az elkövetkező időkben. Kíváncsian várjuk a konkrét kiírásokat, hogy milyen fejlesztési lehetőségeket kínál a településeknek. Ami nagyon fontos a településünknek, és nagyon bízom benne, hogy lesz rá lehetőségünk, az a közlekedésfejlesztési-beruházás, amely kapcsán szeretnénk egy központi buszmegállót kialakítani.”

A polgármester elmondta, hogy jelen pillanatban a kiemelt prioritást élvez a térfigyelő rendszer kialakítása. A rendszer segítségével a településre érkező személyautók, teherautók rendszám szerint azonosításra kerülhetne. „Nyilván nem tudjuk az egész települést kamerákkal lefedni, de egy 40-44 kamerára tervezett rendszerrel gyakorlatilag le tudnánk követni a forgalmat.”  

Mivel az önkormányzat évek óta ádáz harcot vív az illegális hulladéklerakással szemben, így ezt a problémát is megoldaná a kamerák kihelyezése: a rendszer kiválóan alkalmas lenne arra, hogy a település bármely pontján megjelenik az illegálisan lerakott hulladék, annak származását vissza tudják követni, tájékoztatott Gubacsi Gyula polgármester.

Borítókép: illusztráció

MEGOSZTÁS