2020-ban a rendőrség egyik alapvető célkitűzése volt a lakosság szubjektív biztonságérzetét befolyásoló bűncselekmények elleni fellépés, emellett kiemelten hangsúlyos volt a közterületi jelenlét növelése. A Kecelt érintő adatokról Csizovszki László alezredest, rendőrkapitányt kérdeztük.

„Először is arról a jó hírről tudok beszámolni, hogy az illetékességi területünkön jelentősen csökkent az összbűncselekmények száma: 2019-ben 781 bűncselekmény került regisztrálásra, 2020-ban 758 darab” – mondta el kérdésünkre a rendőrkapitány.

Csizovszki László alezredes, rendőrkapitány (Fotó: vira archív)
-Hirdetés-

Tájékoztatott, hogy ez a csökkenés azonban Kecelre nem volt jellemző. A városban, 2020-ban megnövekedtek a regisztrált bűncselekmények:

2019-ben 92, míg 2020-ban 116-ra növekedett az elkövetett esetek száma.

Egyrészt a garázda jellegű, közterületen elkövetett cselekmények száma szaporodott meg, továbbá a vagyon elleni bűncselekmények, a lopások száma is megszaporodott az előző évhez képest. Garázdaság tekintetében elmondta, hogy míg 2019-ben 10 ilyen bűncselekményt követtek el, ezzel szemben 2020-ban ez a szám 16-ra nőtt. A rendőrkapitány tájékoztatása szerint azonban a lopásra irányuló bűncselekmények is megnövekedtek: 22-ről (2019) 33-ra (2020) nőtt az ilyen jellegű esetek száma.

A rendőrkapitány elmondta, hogy a településen rendkívül sok felderítés volt az előző évben is, azonban a nagy számok törvénye alapján sok esetben nem sikerült az elkövetők kilétét megállapítani. „Ennek alapján erőket, eszközöket koncentráltunk és koncetrálunk jelen pillanatban is Kecelre. Ebben segítséget nyújtanak a készenléti rendőrség erői is. A rendőri, közterületi jelenlétet próbáljuk minél erősebbre, minél magasabb szintre emelni, ezzel is a lakosság szubjektív biztonságérzetét pozitív irányba befolyásolni” – tájékoztatott Csizovszki László rendőrkapitány.

MEGOSZTÁS