Korábban megírtuk, hogy nagy beruházásba kezdett az akasztói önkormányzat: a Terület – és Településfejlesztési Operatív Program keretében mintegy 250 millió forintból új óvodát és bölcsődét hoznak létre a településen.

-Hirdetés-

Mint azt Suhajda Antal polgármestertől megtudtuk, a 160 millió Ft elnyert összegből, valamint a jelentős, 90 millió forintos önerőből „csak” az új épület kialakítását tudják finanszírozni. Így a jelenlegi fejlesztésbe már nem fért bele a játszóudvar kialakítása, valamint a külső burkolatainak elkészítése.

A településvezetés azonban nem adta fel a tervét: az önkormányzat a tavalyi évben a Magyar Falu Program keretében elnyert 3 millió forintot játszótérfejlesztésre. „Ehhez további 5 millió forintra kívánunk pályázatot benyújtani, így a térkövek kiépítésére és a játszóudvar fejlesztésére is lehetőségünk lesz. Továbbá egy közlekedési parkot is szeretnénk létesíteni a gyerekeknek” – tájékoztatta hírportálunkat Suhajda Antal.

Hamarosan megváltozhat az óvodai játszótér külleme

A közlekedési park kiváló tanulási lehetőséget fog nyújtani a nagycsoportos gyermekeknek, hiszen folyamatosan szabályozzák a közlekedést Akasztón, továbbá kerékpárutakat és járdákat is építenek. „Ezért fontos, hogy a gyermekek vérébe ivódjon, hogy ott legyen a tudatában az adott közlekedési szabály.”

Mint azt Suhajda Antal polgármestertől megtudtuk, a játszóeszközök kiépítése mellett új öntözőberendezést is telepíteni fognak annak érdekében, hogy minél szebb környezetet varázsoljanak az új óvoda és minibölcsőde környezetébe.

Kapcsolódó cikk
Már szemmel látható az új ötcsoportos óvoda és mini bölcsőde kialakítása
Már szemmel látható az új ötcsoportos óvoda és mini bölcsőde kialakítása
Az előző évben több alkalommal is beszámolt a Vira.hu olvasóinak Suhajda Antal, Akasztó polgármestere a település előtt álló fejlesztésekről. Az...

Szakértők szerint azok, akik részesültek előzetes közlekedésre nevelésben, lényegesen könnyebben sajátítják el a gépjárművezetést. A biztonságos közlekedéshez a megfelelő felkészítés elengedhetetlen. Bizonyított tény, hogy már óvodás kortól fontos az érzékenyítés megkezdése.

A korcsoport felé irányuló hatékony ismeretátadás hozzájárul a kisgyermekek eredményes közlekedésre neveléséhez, hisz azt fenntartható módon csak az óvoda „normál” működési kereteiben lehet megvalósítani, amiben a kulcsszerep a pedagógusoké.

Cél az óvodások biztonságos közlekedésre felkészítése, melynek keretében elsajátítják a gyalogos, kerékpáros közlekedés szabályait, továbbá a zebrán való átkelés szabályait is.

A településvezetés további céljai ezzel a beruházással: 

A „Biztonságos Óvoda” cím elnyerése: Az intézmény fontosnak tartja a gyermekek közlekedésbiztonságát és tesz is érte. E beruházás segítségével az óvoda beépíti a közlekedési ismereteket a nevelési programjába.

MEGOSZTÁS