Szomszédvári rangadóra került sor május 29-én a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 30. fordulójában. A bajnokság utolsó játéknapján a Kecel FC gárdája az Akasztó FC együttesét fogadta hazai környezetben.

 

A Kecel FC csapata
-Hirdetés-

Kecel FC: Borka – Vata (Bajnok), Patai G., Willy (Horváth Á.), Patai B., Torma, Sibalin, Brindza (Sajdik), Sendula J., Csáki, Herczeg P. (Gerner).
Edző: Kis Péter

Az Akasztó FC csapata

Akasztó FC: Németh Zs. – Vincze D., Bányai, Tratter, Bánszki, Márki, Vincze S., Font, Németh T., Geiger, Csoba.
Edző: Szrenkó István

Kecel FC-Akasztó FC 1-2 (1-0)

Az első félidőben a keceliek birtokolták többet a labdát és a 36. percben Patai Balázs révén megszerezték a vezetést (1-0). A helyzetek alapján 2-3 gólos is lehetett volna a hazaiak előnye, de befejezéseknél a csatárok pontatlanok voltak. A szünet után az 57. percben egy nagy védelmi hibát követően a hazaiak kapusa Borka Barnabás buktatta ellenfelét és az ezért megítélt büntetőből Bányai Máté egyenlítette (1-1). Az 59. percben egy kapu elé lőtt labdánál tétováztak a keceli védők és a gyorsan reagáló Font Norbert közelről a kapuba lőtt, megszerezve ezzel az akasztóiaknak a vezetést (1-2). A 64. percben nehéz helyzetbe kerültek a keceliek, miután Borka Barnabás a büntetőterületen kívül gáncsolta ellenfelét, amiért megkapta a második sárga lapját és kiállítás sorsára jutott. A mérkőzés felfokozott hangulatban zajlott és a 86. percben egy kakaskodás után a keceli oldalon Csáki Róbert, az akasztóiak közül pedig Bányai Máté kapott piros lapot. A keceli csapat egy megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből a nagy akarással és lelkesen focizó akasztóiak ellen.

Tömegjelenet a páros kiállításnál…

Kis Péter – Kecel FC edzője:

-Úgy érzem, hogy ezt a mérkőzést már szerdán este elbuktunk, amikor kiderült, hogy a mai találkozó eredményétől függetlenül az ötödik helyen zárjuk a szezont. A csapat ilyen előzmények után talán kicsit megelégedve lépett pályára. Az első félidőben a gólunkon kívül volt még három olyan lehetőségünk, amiből növelhettük volna az előnyünket, de sajnos nem tudtunk a kapuba találni. Végig mi irányítottuk a mérkőzést és az akasztóiaknak igazán veszélyes támadása sem volt az első góljukig. Sajnos gyorsan kaptunk hatalmas védelmi hibákból két gólt, amivel megfordult a mérkőzés. Ezt követően idegesen játszottunk, amelyhez nagyban hozzájárult a játékvezető ténykedése. Úgy gondolom, hogy egygólos vezetésünknél Bajnok Noel fellökése miatt büntetőt kellett volna kapnunk, ami döntően befolyásolta a találkozó végeredményét. Később Torma Barnabás is ütközött az ellenfelével a vendégek büntetőterületén belül, de akkor is néma maradt a síp. Nem mondom, hogy a játékvezetés miatt kaptunk ki, de ezeket a dolgokat nehéz megfelelően kezelni.

Judák László – Akasztó FC csapatvezetője:

-Ezt a győzelmet a nagy akarásunknak és a küzdeni tudásunknak köszönhetjük. Különböző okok miatt 11 játékossal játszottuk végig a mérkőzést, hiszen a kispadon mindössze az edzőnk Szrenkó István szerepelt csereként. A fiúk kitették a pályára a szívüket, lelküket és minden elismerésem a győzelemért. Paprikás hangulat volt a végére, de egy szomszédvári mérkőzésben benne vannak az ilyen dolgok. Miután több mérkőzésre szinte csere nélkül álltunk ki, ez a győzelem egy igazán jó csattanó volt a végére és így teljesen más hangulatban zárult számunkra a szezon.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (59 db kép)
MEGOSZTÁS