Immár 3. alkalommal nyílik lehetősége a keceli katolikus családoknak buszos zarándoklat keretében útra kelni. A keceli Római Katolikus Plébánia a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. jóvoltából harmadszor indítja el „Máriás családi zarándoklatát”. Az úti cél 2019-ben Mátraverebély-Szentkút- Máriapócs- Nyíregyháza, 2020-ban Máriagyűd- Pécs volt.

-Hirdetés-

Portálunknak a következő utazással kapcsolatban Benedeczki Éva, a Máriás családi zarándoklat koordinátora nyilatkozott. 

„Az idei buszos zarándoklat szállás- és utazási költségét az EKCP-KP-1-2021/1-000287 azonosítójú, „Keceli katolikus családok vallási és kulturális célú tihanyi és veszprémi zarándoklata” című projekt fedezi.

Az előző évekhez hasonlóan számos család (összesen 46 fő) busszal zarándokolhat, immár Tihany és Veszprém katolikus értékeinek felfedezésére.  

Az előző két zarándokút sikerének hatására ismét gyorsan beteltek a helyek a buszra. A Plébánia közösségi oldalán történt meghirdetéstől számítva egy napon belül a szabad helyek közel 70%-a betelt. Jelenleg már csak korlátozott számú hely áll rendelkezésre. 

A családi zarándoklat célja, hogy a családok együtt éljék át a közösséghez tartozás élményét, valamint vallási- és lelki élményre, történelmi emlékekkel kapcsolatos kulturális tudásra együtt tegyenek szert. További cél a közösségépítés, családi kötelékek erősítése, a vallásosság és hit elmélyítése, valamint a kulturális ismeretek megszerzése.

A zarándoklat alatt nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítésre: hittankvíz, játékok gyermekeknek, elmélkedések, közös esti ima, társasjátékozás, séták, közös étkezések és nagyszerű beszélgetések.

A Jóistennek hála várhatóan ismét élményekben dús kétnapos zarándoklatban lesz részünk. Várjuk a jelentkezéseket a hirdetőtáblán feltüntetett módon.”

Kép: szallas.hu

MEGOSZTÁS