Rendhagyó találkozót játszott a megyei III. osztályban szereplő Kaskantyúi FSE labdarúgó csapata hazai környezetben június 5-én, amikor a Kunfehértó KSE gárdáját látták vendégül.

A bajnoki találkozót megtekintette a volt ferencvárosi játékos Kriston Attila is, aki jelenleg játékosmegfigyelőként dolgozik a fővárosi klubnál.

-Hirdetés-

A nagy melegben lejátszott találkozót a kaskantyúiak 5-1-re (1-2) veszítették el: Paunovic – Tompai, Varga Sz., Győrfi, Molnár D., Farkas, Máthé (Tomán), Lucza, Tóth J. (Losonczy), Hatvani (Hleba), Jóvér.

A találkozót a vendégek kezdték jobban és két védelmi hibát kihasználva előbb a 9. (0-1), majd a 27. percben is a kapuba találtak (0-2). A lelkesen focizó kaskantyúiak egy szép támadás végén, a 34. percben Farkas Dávid találatával szépítettek (1-2). A második félidőben jobban bírták erővel a mérkőzést a vendégek, és 3 újabb gólt szerezve végül magabiztosan nyerték meg a mérkőzést (1-5).

Virág Tibor és Kriston Attila

Virág Tibor – Kaskantyúi FSE edzője:

– A mai napon a bajnokság egyik élcsapatát fogadtuk, mely mérkőzésen nem mi voltunk az esélyesek. Úgy gondolom, hogy a harmadik bekapott gólunkig, a 66. percig jól tartottuk magunkat és megfelelő ellenfelei voltunk a kunfehértóiaknak. Sajnos a találkozó hajrájára elfáradtunk és megmutatkozott, hogy mi nem nagyon tudunk hét közben közösen edzeni.

Meg kell említenem, hogy a klubnál 35 igazolt labdarúgó van, de különböző okok miatt az utóbbi hetekben csak 13-14 játékosra számíthatok. Ma is igen szűk kerettel tudtunk kiállni a találkozóra, de aki pályára lépett az mindent megtett a jó eredmény elérése érdekében. A nyár folyamán azon leszünk, hogy egy ütőképes csapatot alakítsunk, amely a tabella első felében lehetne. Nagy öröm volt a számunkra a mai mérkőzésen, hogy megtisztelt jelenlétével bennünket a ferencvárosi Kriston Attila. Vele már régóta jó kapcsolatban vagyok és megpróbáljuk egymás munkáját segíteni. A különböző kapcsolatrendszereken keresztül megpróbálunk szerbiai fiatal, tehetséges játékosokat elhelyezni a magyarországi csapatoknál, labdarúgó akadémiáknál.

Jelenleg a kapusunk Paunovic Márkó van ilyen tekintetben képben, aki iránt több NB III-as gárda is érdeklődik. Úgy gondolom, hogy a térségben sok tehetséges játékos van, csak össze kellene fogni őket. A megyei I. osztályú csapatok felelőssége is, hogy ne ebben az osztályban ragadjanak le.

Kriston Attila – Ferencvárosi TC játékosmegfigyelője:

– Kiváló kapcsolatot ápolok a Kaskantyúi FSE elnökével Virág Tiborral, akinek a meghívására jöttem el megnézni ezt a mérkőzést. Felvetődött, hogy lenne közöttünk egymást segítő együttműködés, amiből a kaskantyúi labdarúgócsapat is profitálhatna. Jelenleg a Ferencvárosnál az utánpótlás korosztályok egyik játékosmegfigyelője vagyok és az a feladat, hogy az ország egész területéről tehetséges fiatalokat keressünk, kutassunk. Elmondhatom, hogy ennek a munkának köszönhetően már nagyon sok játékos került vidékről a Ferencváros utánpótlás csapataihoz.

A klubnál fontos szempont a tehetségkutatás, mert az a cél, hogy minél több magyar játékos szerepeljen az első csapatban. A kaskantyúi körülményeket látva elmondhatom, hogy a játéktér, az öltözők és az egyéb feltételek mindenben adottak ahhoz, hogy itt a labdarúgók és a szurkolók jól érezzék magukat. Úgy gondolom, hogy Virág Tibor személyében egy olyan kapcsolat alakulhat ki hosszútávon, amely segíthet felkutatni a térség, Bács-Kiskun megye vagy távolabbi részeken is a tehetségeket.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS