Az Örökbe Fogadok egy Ovit Mozgalmat 2019 őszén indította el 3 édesanya. A mozgalom célja az integráció támogatása, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézmények fokozott támogatása és a társadalom érzékenyítése a témában.

-Hirdetés-

A program lényege, hogy magánszemélyek segítik a regisztrált óvodák közül a kiválasztott óvodát használt játékokkal, kinőtt gyerekruhákkal, mesekönyvekkel, kézműves eszközökkel. Ma már többtonnányi adomány ér célba folyamatosan az ország minden pontjára, a felajánlás egy konkrét család helyett egy intézménynek jut el, egy egész csoportnyi vagy akár több száz gyermek életét tehetik szebbé általa. A programban résztvevő intézménnyel kapcsolatot tartanak fenn, a támogatottak jelzéseit, igényeit figyelembe véve, negyedévente segítik adományaikkal a gyermekeket.

„Nagyon örülünk ennek a kezdeményezésnek, mert ez egy olyan program, mely nem jár semmiféle kötelezettséggel, dokumentációval, csupán csak adni szeretnének és támogatni óvodánkat, a hozzánk járó gyermekeket. Óvodánk 2021. februárjában regisztrált az egyesület internetes oldalán, majd hamarosan kapcsolatba kerültünk az örökbefogadónkkal.

Örökbefogadónk két budapesti nagymama, Kolláth Adél és Szűcs Zsuzsanna 2021. június 3-án látogattak el – jól megpakolt autóval – az óvodánkba. Az általuk összegyűjtött adományt 7 család és a Budapest II. Kerületi Önkormányzat ajánlotta fel. A gyerekek nagy izgalommal vették körbe a nagy dobozokat, táskákat. Mindenki talált magának játékot, hiszen az adományban rengeteg játékeszköz (homokozó játékok, labda, kismotor, háromkerekű, autók, mesekönyvek, kirakók, plüssök, társasjátékok, tűzoltófelszerelés) ruha, cipő volt és még egy-egy Dörmi szeletet is kaptak.

Nagyon örültünk a rengeteg játéknak, hiszen egy óvodában a játékok fogyóeszközök, tehát folyamatosan pótolnunk kell azokat. A ruhákat, cipőket a rászoruló családoknak osztjuk szét. Ők örömmel hozták nekünk, mi pedig hálás szívvel köszönjük Nekik!

A programról az alábbi link ad részletesebb tájékoztatót: https://ofeo.hu/

– mondta el portálunknak Ledenyák Klára tagóvoda-vezető. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS