Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke tegnap bejelentette, hogy a hitelmoratóriumból nem lehet csak úgy” kiugrani, ezért a kormány úgy döntött: szeptember 30-ig változatlan marad a hiteltörlesztési moratórium.

-Hirdetés-

A mai napon hatályba lépett a 317/2021-es számú kormányrendelet, miszerint a fizetési és felmondási moratórium szeptember 30-ig meghosszabbodik, olvasható a Magyar Közlönyben. 

Orbán Viktor a Világgazdaság üzleti napilap szerdai konferenciáján elmondta: érthető, hogy a pénzügyekkel foglalkozók és a bankok mielőbb vissza akarnak térni a korábbi hiteltörlesztési rendhez, de óvatos kivezetési forgatókönyv kell, és ez még tárgyalások kérdése.  A miniszterelnök úgy véli, a hitelmoratóriumból nem lehet “kiugrani”, hanem csak értelmes menetrend szerint lehet kijönni belőle. Tehát ezért hosszabbították meg szeptemberig, hogy legyen idő megállapodni a szektor szereplőivel, hogy milyen változások legyenek.

Kapcsolódó cikk
Orbán Viktor: a gyereket nevelő szülők kapják vissza az idén befizetett szja-t!
Orbán Viktor: a gyereket nevelő szülők kapják vissza az idén befizetett szja-t!
A gyermeket nevelő szülők kapják vissza a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót 2022 elején! – javasolta Orbán Viktor miniszterelnök a Világgazdaság...
MEGOSZTÁS